fbpx
Opskrift

Surdejsboller med perlebyg

Magen til saftige og lækre boller skal man lede længe efter! I denne opskrift er der brugt forkogt perlebyg, hvilket gør bollerne både lækre og saftige. Som en ekstra bonus er disse boller helt geniale til sandwichs. Det høje indhold af kostfibre er med til at give en god mæthed, der holder længe.

 

Surdejsfodring:

50 g gammel surdej

110 g vand

110 g Hvedemel sigtet

– Røres godt sammen til en homogen masse. Kom surdejen på et rent glas med låg på. Om 4-6 timer skulle den gerne være klar på bestå en *flydetest.

 

Boller (ca. 12-14 stk.)
Dag 1:

Kog perlebyggen efter posens anvisningen. Husk salt i vandet. Afkøl og skyl den færdigkogte perlebyg under koldt vand. Så klistre perlebyggen ikke sammen.

Find en stor plastikbøtte eller skål. Kom 395 g vand, surdej og alt mel op i skålen og rør det sammen til en homogen masse. Stil dejen til autolyse i ca. 45 min.

Når dejen er færdig med autolyse, kommes de restende 15 g vand og salt op i skålen og æltes godt ind i dejen. Kom et låg eller viskestykke over og stil til hvile i 25 min. Efter 25 min. Foldes dejen for første gang. Husk at gøre dine hænder våde så dejen ikke klistre til dine hænder. Når du har foldet dejen stilles den igen til hvile i 25 min. Herefter foldes dejen igen for anden gang. Tinsæt nu perlebyg og gentag foldning indtil du har foldet dejen ialt fire til 5 gange. Efter fjerde foldning sættes dejen til hvile i 45 min inden den kommes i **køleskabet natten over.

 

Dag 2:

Tænd ovnen på 240 grader med et bagestål/sten i og forvarm ovnen i mindst 45 min. Tag dejen ud fra køleskabet og vend den ud på bordpladen. Drys havregryn henover dejen og hak ud til boller. Placer boller på et stykke bagepapir og før dem ind i ovnen. Bag i ca. 16-18 min. Hold øje undervejs da ikke alle ovne bager ens!

 

*Flydetest: Tag en kop med vand og en teske. Gør din teske våd i vandet og tag en lille klump surdej over i koppen med vand. Flyder den, er den klar, hvis ikke skal den stå lidt længere.

**Køleskab: Hvis din dej er meget levende så sæt din dej helt nederst i køleskabet, her er det nemlig koldest. På den måde ”bremser” du bedst fermenteringen.

Print opskrift

Bestil til opskriften

Type 00 Hvedemel – 1 kg

30,00 kr

DKK inkl moms

Tilføj til kurv
Hvedemel Sigtet – 1 kg

25,00 kr

DKK inkl moms

Tilføj til kurv
Ølandshvedemel Sigtet – 1 kg

35,00 kr

DKK inkl moms

Tilføj til kurv