Opskrift
Brød med Rugmel Fuldkorn
Denne her opskrift er til det gode brød i hverdagen, hvor du får en fantastisk smag fra rugen!
Rugmel er noget vi alle mest forbinder med rugbrød. Rugmel giver dog en skøn smag af rug og en flot farve til de lysere deje.
I denne her opskrift har vi brugt Rugmel Fuldkorn, som udnytter alt smag, struktur og næring fra hele rugkernen. Rugmel Sigtet er også en skøn tilsætning til din favorit-opskrift, så brug endelig mere rugmel i de lyse deje.
Det her er en rigtig god hverdagsopskrift. En opskrift som er hurtig og nem at lave, og ikke kræver at du har en masse special-mel stående. Opskriften her er lavet med gær, så den er hurtig at gå til i en travl hverdag.
Sådan bager du et lyst brød med økologisk rugmel fuldkorn
Kom vandet i en skål og opløs gæren heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser.
Det hele æltes godt sammen i en røremaskine. Du skal røre til dejen slipper skålens sider og er en sammenhængende dej.
Stil dejen til hævning under et klæde i 30 min.
Drys forsigtigt lidt mel på bordet og vend dejen ud på bordet.
Stræk forsigtigt dejen ud til et rektangel og fold herefter de to lange sider ind imod midten og vend brødet med samlingen nedad og lad det efterhæve i 30 min.
Bag brødet ved 180 grader varmluft. Brødet bages i ca. 25-30 min. til det er gyldent og gennembagt.
God bagning
Print opskrift