Opskrift
Hvede Signaturbrød – blanding
Hvede Signaturbrødet er en god sammensætning af tre af vores meltyper. Hvedemel sigtet, hvedemel type 00, ølandshvedemel fuldkorn. Kombinationen af disse meltyper giver dette brød alt det, som et godt brød skal have. God variationsevne og en god luftig krumme. Den har en stabil dej, som kan tilføres mange smagsnuancer. Brødet er bagt til med tørret surdej, som er med til at give en karakteristisk smag.
Video tip – Vi har gjort det nemt for dig at bage et godt Hvede Signaturbrød.
Klik på linket nedenfor og se videoerne:
Sådan ælter du din Hvede Signaturbrøds-dej
Koldhævning – fold din dej korrekt før hævning
Koldhævning – sådan former du boller uden at slå luften ud
Hævekurv – fold din dej korrekt før hævning
Hævekurv – sådan vender du dejen ud og lav et flot snit
Hemmeligheden bag den sprøde skorpe
Sådan ser det færdige Hvede Signaturbrød ud
Fremgangsmåde:
Alle ingredienser røres sammen ved lav hastighed, 1 min.
Herefter følgende:
4 min – medium hastighed
5 min – hviletid
4-5 min – medium hastighed
2 min – hurtig hastighed
Koldhævning: Dejen kommes i en smurt beholder eller i en meldrysset hævekurv og stilles på køl i minimum 10 timer. Optimal temperatur er 5-8 grader.
Straks-bagning: hævetid 1-2 timer.
Vendes ud og formes forsigtigt til brød eller boller og bages ved 220º (boller i 14 min. og brød til en kernetemperatur på 99 grader).
Print opskrift