fbpx

Velkommen til Mejnerts Bageværksted

Her kan du lære at bage med surdej.

Vi går i dybden med hvordan du bager med surdej, samt hvordan du passer og fodrer din surdej, så du kan lykkedes med din surdejsbagning.

Vi nørder også vores mel, meltyper, hvordan du får mere smag i din dej.

 

Rigtig god fornøjelse.

Sådan bager du med surdej

Først skal du forstå hvordan en surdej fungerer, hvordan den skal fodres og hvornår den er klar til at bage. Der er også forskel på en hvedesurdej og en rugsurdej. Din dej bliver påvirket af æltetempo, temperatur og hvilke typer mel du bruger. Den rette afbagning gør også en forskel og så er det vigtigt at vide hvad du skal gøre med din surdej, når du skal på ferie

Sådan starter du din surdej

Her finder du din guide til at komme sikkert i mål med opstart af surdej.

Surdejsfodring og planlægning

Hvornår skal jeg fodre min surdej, hvis jeg skal bage i morgen?

Forstå din surdej - De 3 "aldrig-regler"

Lær at bage med surdej og få svar på dine mange surdejs spørgsmål her

Bageordbog

Hvad betyder autolyse? Her finder du ordforklaringer på begreber fra bagningens univers.

Vigtige Roller i Fermenteringen

Skal du blive endnu bedre til at bage med surdej, så skal du have styr på fermenteringen!

Surdej som krydderi

Viste du, at du kan bruge surdej som krydderi om smagsgiver? Læs mere her.

Vælg det rigtige æltetempo

Skal din røremaskine køre hurtigt eller langsomt? Find svaret her.

Den perfekte afbagning

Her er koden du skal knække, for at opnå perfekt afbagning.

Surdej på pause

Skal du på ferie? Se, hvordan du sætter din surdej på pause.

Bestil din surdej her

Vores surdejs-kit indeholder alt, hvad du skal bruge for at komme godt fra start med surdejsbagning.

Høst og Bag - Det gode brød Fra Muld til Mund.

Rugbrød med Hvedesurdej?

Kan man det og i så fald, hvordan? Find svaret her.

Surdejsbrød i maven

Bliver du oppustet af hvidt brød? Rebekka Brokman har delt surdejs-viden om de fordele ved surdej, som hverken kan ses eller smages.

Surdejsstykker - OPSKRIFT

Surdejsstykker er en Mejnerts klassikker. De er det perfekte sted at begynde surdejseventyret og gøre sig de første bage-erfaringer.

Besøg opskriftuniverset

Find inspiration og opskrifter på alt fra surdejsboller til tærter og kager

Hvor kommer smagen fra?

Den gode smag kommer fra marken. Kornets smag udvikler sig i stille forårsregn og i brændende sommersol. Når du åbner en pose Mejnerts mel, vil du kunne dufte det. Stenkværnet mel indeholder kornets naturlige aroma. Det gør en forskel for dit brød. Læs mere om metoden her.

Hvilken betydning har melets struktur?

Blive klogere på de forskellige formalinger af hvede og rug og hvad det betyder for smagen og bageevnen i dit brød

Forstå kornets opbygning

Hvis du gerne vil have masser af smag, struktur og næringsindhold i dit bagværk, er det godt at forstå kornets opbygning, bliv klogere her