fbpx

Stenkværnen – den gamle metode i et nyt setup

Midt mellem nye faciliteter af finrensningsanlæg og den robotstyrede pakkemaskine roterer stenkværnene på gammel og nænsom vis. Vi fokuserer på den afgørende formalingsproces, men har sat den ind i et effektivt, moderne anlæg. På den måde kan vi udvikle vores produktion uden kompromiser eller modsætninger mellem kvalitet og kapacitet.

En skånsom formaling

Ved en formaling på en stenkværn er kornet kun udsat for et minimum af varme. Dette har stor betydning for smagen i den færdige mel, som indeholder en den naturlige aroma, som kornet har med fra marken.

Fuldkorn- og sigtet mel

På Mejnerts Mølle males stenkværnet mel i to typer. Fuldkorn: Indeholder den hele kerne, som blot har passeret de gamle møllesten før den bliver lagt i posen med alle kim- og skaldele. Sigtet: Her er de største kim- og skaldele sigtet nænsomt fra. Det giver dig en meltype med et let opbag. Uden at gå på kompromis med den gode smag, som er en del af signaturen for stenkværnet mel.

Naturlig energi, som altid

I gammel tid var stenkværnene på danske møller drevet af vind og møllevinger. Da byggeriet af den højteknologiske mølle begyndte i 2008 var det et grundlæggende ønske at bevare den naturlige energiforsyning. Derfor er taget på Mejenrts Mølle i dag dækket af solceller, som forsyner møllen med strøm til alle processer og mere til.

"Den gamle metode i et nyt setup". På Mejnerts Mølle forenes gamle metoder og højteknologi.

Stenkværnet fuldkornsmel

Økologisk Ølandshvedemel Fuldkorn – 1 kg

36,95 kr

DKK inkl moms

Tilføj til kurv
Økologisk Hvedemel Fuldkorn – 1 kg

26,95 kr

DKK inkl moms

Tilføj til kurv
Økologisk Rugmel fuldkorn – 1 kg

26,95 kr

DKK inkl moms

Tilføj til kurv