fbpx

opskrifter

Velkommen til dit opskrift-univers. Her finder du opskrifter, som er udviklet med Mejnerts økologiske mel. For os er mel er ikke bare mel. Hver enkelt mel-type har sin egenskab som gør noget forskelligt for dit bagværk. Slå dig løs og lad dig inspirere, hvad enden du bager med kompromiløse brødblandinger eller brænder for bagning fra bunden.

Brunsviger

En brunsviger skal være snasket, saftig og den skal helst serveres lun. Brunsvigeren er bagt på en smidig Type 00 dej. Opskriften passer til en...
Se opskrift

Julesnurrer med marcipan

Julen sig nærmer og julehyggen er flyttet ind i! Julesnurrerne her passer perfekt til den mørke tid, hvor der ikke spares på noget. Fremgangsmåde: Start...
Se opskrift

Surdejsrester – brug dem godt

Får du brugt dine mange surdejsrester til noget fornuftigt? Eller mangler du inspiration? Det er ærgerligt at smide kasseret surdej ned i afløbet. Især når...
Se opskrift

Fyldte Æbleskiver

Der er ikke noget bedre end at spise nybagte æbleskiver sammen med venner og familie. Herhjemme hører det juletiden til og det er efterhånden blevet...
Se opskrift

Surdejspandekager

Når du driver en surdej, så er det uundgåeligt, at du må kassere rester efter fodring. Resterne behøver dog ikke at ende i skraldespanden. Her...
Se opskrift

Perleotto

Smelt smørret i en gryde og kom finthakket løg og hvidløg i. Lad det sauter af uden af få farve, tilsæt perlerne og kom 6...
Se opskrift

Surdejsguide – hvedesurdej

En surdej er som et kæledyr. Den kræver opmærksomhed, kærlighed og omsorg, og skal passes og plejes for den kan leve. Til gengæld giver den...
Se opskrift

Æbleboller

Dag 1: Start med at fodre din surdej så den er aktiv og klar. Først måler du 250 g æblegrød og 135 g vand af...
Se opskrift

Softkernerugbrød

Softkernerugbrødet er et dejligt kernefyldt rugbrød med en intens smag af rug. Smagen er rundet af med syrlighed fra tørret surdej.   Fremgangsmåde: Alle ingredienser...
Se opskrift

Solsikkerugbrød

Solsikkerugbrødet er er dejligt rugbrød med en tilpas kernestruktur, god smag og krumme.   Fremgangsmåde: Rør ingredienserne sammen i røremaskine på medium hastighed til dejen...
Se opskrift

Ølandsbrød – koldhævet

Fremgangsmåde: Dag 1: Blandingen hældes sammen med vand og gær i en røremaskine. Dejen skal æltes i ca. 3-5 min ved langsom hastighed og derefter...
Se opskrift

Ølands fastelavnboller

Fremgangsmåde: Dejen Lun mælken i en gryde, til den er omkring 35-38º varmt. Tag gryden af varmen og kom smørret i mælken. Når smørret er...
Se opskrift

Gulerodskage med ølandshvede

Fremgangsmåde: Pisk æg, olie og farin til en cremet masse, vend forsigtigt mel og gulerødder i.  Hæld dejen i en 1,5 liters smurt rugbrødsform. Sæt...
Se opskrift

Rugbrød med perlebyg og svedjerug

Fremgangsmåde: Kom knækkede rugkerner og perlebyg i en stor skål sammen med vandet og surdejen, lad det stå i 8 timer eller natten over. Efter...
Se opskrift

Koldhævet Grunddej

Koldhævet grunddej giver et smagfuldt og aromatisk brød af 100 % stenformalet mel. Opskriften kan bruges til både brød, sandwichboller og morgenstykker. Giver 1.000 g...
Se opskrift

Knækbrød af 5-kerneblanding

Fremgangsmåde: Rør 5-kerneblanding, hvedemel, rugmel, bagepulver og salt sammen. Tilsæt vand og olie og rør det til en jævn dej, der deles i 2 lige...
Se opskrift

Sprød müsli af 5-kerneblanding

Fremgangsmåde: Honning og smør smeltes i en gryde over svag varme. Vend herefter 5-kerneblandingen i og rør det godt igennem. Fordel blandingen ud på en...
Se opskrift

Mejnerts Signaturbrød

Mejnerts signaturbrød. Smag, struktur og gode bageegenskaber. Signaturbrøds-opskriften giver dig et hvedebrød, som rummer alt det bedste fra Mejnerts Mølle. Fremgangsmåde: Alle ingredienser, undtagen salt,...
Se opskrift

Pizzadej med type 00

Fremgangsmåde: Alle ingredienserne røres sammen til en jævn og glat dej. Æltes ca. 4 min. i røremaskine med dejkrog. Dejen hæver i en meldrysset skål ca. 2 timer....
Se opskrift

Basis Rugbrød

Basis rugbrødet giver et blødt og lækkert rugbrød med masser af kornsmag. Blandingen er 100% økologisk og gør rugbrødsbagning let – uden at gå på...
Se opskrift

Gulerodsrugbrød

Gulerods-rugbrødet er bagt på Basis-rugbrøds blandingen, som primært indeholder rugmels-typerne Rugmel Sigtet og Rugmel Fuldkorn. Den gode økologiske opskrift har vi sat for dig. Tilsæt...
Se opskrift

Kartoffelrugbrød

Fremgangsmåde: Alle ingredienser røres grundigt sammen, fyldes i en bageform og stilles til hævning ca. 1 time ved stuetemperatur. Bages ved 180º varmluft til en...
Se opskrift

5-kerne Rugbrød

Basis-rugbrød er en blanding, som i sin rene form udgør en stærk grunddej. I denne opskrift udgør blandingen basen i et kernefyldt rugbrød. Fremgangsmåde: Alle...
Se opskrift

Banan-chokolade Rugbrød

En lækker snack, som egner sig både til madpakken og som tilbehør til eftermiddagskaffen. Opskriften kan laves både som hele rugbrød i alm. rugbrødsform (1,5...
Se opskrift

Ølands Sandwichbrød

Fremgangsmåde: Alle ingredienser æltes på røremaskine ved medium hastighed i 6-8 min. Lad dejen hvile 10 min. i røreskålen. Herefter foldes dejen ind over sig...
Se opskrift

Varme hveder

ca. 16 stk. Fremgangsmåde: Lun mælk, æg og sukker i en gryde til ca. 32 grader. Opløs gæren her i. Bland hvedemel, salt og kardemomme...
Se opskrift

Kammerjunker

Kammerjunker med peanutbutter og limeskal. Et sprødt og frisk indspark til din koldskål. God fornøjelse!   Fremgangsmåde: Alle ingredienser æltes i en skål og trilles...
Se opskrift

Pizza med tørret skinke og spinat

Giver ca. 2 stk pizza i alm. størrelse. Fremgangsmåde: Dejen rulles tyndt ud. 2 spsk. tomatsauce fordeles på pizzadejen – Find opskriften på tomatsovs her. Pizzaen bages...
Se opskrift

Tomatsovs til Pizza

Giver tomatsovs til 4-6 stk. pizza Fremgangsmåde: Alle ingredienser blendes til en jævn og glat tomatsauce på en blender eller foodprocessor og er herefter klar...
Se opskrift

Vegetar pizza med kartofler, rygeost og grønkål

Mejnerts økologiske vegetarpizza er udviklet på en bund af Mejnerts Pizzadej – blanding. Blandingen giver en tynd og sprød pizzabund. Alt du skal gøre er,...
Se opskrift

Dessert-pizza med jordbær og mascarpone

Synes du, at dessert på grillen kan være en udfordring? Denne opskrift er inspireret af den klassiske jordbærtærte – indbegrebet af dansk sommer. Mejnerts grillede...
Se opskrift

Hvede Signaturbrød – blanding

Hvede Signaturbrødet er en god sammensætning af tre af vores meltyper. Hvedemel sigtet, hvedemel type 00, ølandshvedemel fuldkorn. Kombinationen af disse meltyper giver dette brød...
Se opskrift

Focaccia – Hvede Signaturbrød

Focaccia–brødet er bagt på Mejnerts Hvede Signaturbrøds-blanding og gør det nemt for dig at lave et lækkert madbrød, som kan bruges som tilbehør til aftensmaden...
Se opskrift

5-kernebrød – Hvede Signaturbrød

5-kerne brødet er bagt på Mejnerts Hvede Signaturbrøds-blanding og Mejnerts 5-kerne blanding. Opskriften giver et kernefyldt brød med et tæt krumme, som egner sig godt...
Se opskrift

Brunsviger – Hvede Signaturbrød

Mejnerts Hvede Signaturbrød er en brødblanding, som rummer et utal af muligheder. I denne opskrift er brødblandingen brugt som bund i en lækker brunsviger. Resultatet...
Se opskrift

Gulerodsboller – Hvede Signaturbrød

Gulerodsbollerne er bagt på Mejnerts Hvede Signaturbrøds-blanding.   Video tip – Vi har gjort det nemt for dig. Klik på linket nedenfor og se videoerne:...
Se opskrift