Mariagertobabrød med valnødder og tranebær
Opskriften er udviklet af Marco H. Petersen i forbindelse med testbagning af vores Mariagertoba. Dag 1 Bland mel, vand og den aktive surdej sammen i...
Se opskrift
Surdejsbrød med Mariagertoba
Opskriften er udviklet af Mikkel Hein i forbindelse med testbagning af vores Mariagertoba. Dag 1 Kom mel, surdej og de 600 g vand i røremaskinen...
Se opskrift
Mejnerts Müslibar
Opskriften er udviklet af Johanne Lorentzen, studerende på Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Aarhus. Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Bland alle de tørrede ingredienser sammen....
Se opskrift
Kartoffelrøsti med rygeostcreme
Opskriften er udviklet af Amalie Nielsen og Maria Nørrevang Kudsk, studerende på Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Aarhus. Kartoffelrøsti Riv kartoffel og squach groft på et...
Se opskrift
Hvedekerner i flødeskum med bagt æble og sprødt marcipandrys
Opskriften er udviklet af studerende på Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Aarhus. Hvedekerner i flødeskum Hvedekerne koges i æblemost og vanilje i 10 -15 min., indtil...
Se opskrift
Kartoffelporretærte med soltørrede tomater og ost
Opskriften er udviklet af studerende på Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Aarhus. Bland rugmel og hvedeklid i en skål og smuldr smørret ind i melblandingen. Saml...
Se opskrift
Grøn kartoffelsalat med Hokkaido, feta og pinjekerner
Opskriften er udviklet af Celine Holst Elkjær, Emilie Ellingesøe, Jakob Strandby & Janni Pilskov – Studerende på Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Aarhus. Grøntsager Tænd ovnen...
Se opskrift
Bananpandekager med hvedeklid og karamelliserede æbler
Opskriften er udviklet af Celine Holst Elkjær, Emilie Ellingesøe, Jakob Strandby & Janni Pilskov – Studerende på Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Aarhus. Bananpandekager Blend alle...
Se opskrift
Kartoffelpizza
Har du travlt? Find opskriften på pizzadej med gær her. Surdejsfodring: Start med at fodre din surdej så den er klar til at bage med....
Se opskrift
Kartoffelsalat
Sommer, solskin og kartoffelsalat! Er vi de eneste der synes det høre samme? Her får du vores opskrift på en simpel kartoffelsalat, som nemt kan...
Se opskrift
Hindbærsnitter med Ølandshvede
Hindbærsnitter er nok af de mest klassiske tørkager, som de fleste elsker. I opskriften her har vi lavet den helt klassiske version med hvid glasur,...
Se opskrift
Kartoffel Rugbrød
Hvis der er noget vi er gode til her i Danmark, så er det at spise kartofler og bage rugbrød! Derfor har vi kombineret de...
Se opskrift
Russisk Rugbrød
Et mørkt, fugtigt og kraftigt brød, som er en mellemting mellem et pumpernickel og et gammeldags dansk rugbrød! Brødet her udskiller sig fra andre surdejsbrød,...
Se opskrift
Air bread – Pude Brød
Små hule pude lignende brød, der hedder Airbread. De er geniale til enhver anledning hvor der skal en lille appetizer på bordet, som med garanti...
Se opskrift
Trylledej – Saltdej
Trylledej kan bruges til rigtig mange sjove projekter, og det er dejlig nemt og billigt at arbejde med. Det er en helt oplagt weekend- og...
Se opskrift
Flettede Luciaboller med Appelsinremonce
Lussekat, også kendt som Luciabrød, er et svensk bagværk, der er knyttet til traditionen omkring Luciadag den 13. december. Men vi er efterhånden også ved...
Se opskrift
Surdejsboller med knækkede hvedekerner og hvedemel fint
Bollerne her er rige på smag. For det er netop, hvad stenkværnet mel giver os i særdeleshed. Masser af smag – og næringsstoffer. Kornet bliver...
Se opskrift
Surdejsrester Kiks
Vi elsker her på Mejnerts når vi kan give vores restprodukter merværdi – også når det kommer til surdejsrester! Derfor har vi lavet en surdejsreste...
Se opskrift
Græskar brød
Græskarbrødet er en nem måde at imponere sine gæster på! Men den kan sagtens bages uden at den skal bindes op, og blot lavet som...
Se opskrift
Nem bærtærte
Tærten kan bages med alverdens forskellige bær og frugter fra haven. Om foråret er den perfekt med rabarber, om sommeren med hindbær og om efteråret...
Se opskrift
Det bløde surdejsrugbrød
Det bløde surdejsrugbrød er bagt med stenformalet rug- og hvedemel, samt hævet med 100% surdej. Surdejen, som bruges i denne opskrift, er Hvedesurdejen Hr. Weyse....
Se opskrift
Surdejsbrød med rug
Rugmel giver dit surdejsbrød en sødmefyldt afrunding og en smuk farve. Opskriften her indeholder et væld af gode tricks til at lykkes med en luftig...
Se opskrift
Citronmåne
Citronmånen er bagt med Hvedemel Sigtet, frisk citronglasur og marcipan. Den er fuld af smag og holder sig både frisk og lækker i dagene efter...
Se opskrift
Kartoffel-porre-suppe med rugknas
Fremgangsmåde: Skær kartofler og løg i tern og porre i ringe (ca. 1 cm tykke). Opvarm gryden og brun grøntsagerne heri. Tilsæt bouillon og vanilje....
Se opskrift
Vandbakkelser
Vandbakkelser er kagen, som du kan ryste ud af ærmet på et øjeblik. I opskriften her har vi lavet dem til de lækreste fastelavnsboller, men...
Se opskrift
Fastelavnsboller
Dej: Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser – på nær smør. Rør ingredienserne sammen til en homogen dej. Skær smørret i...
Se opskrift
Bagekartofler med fyld
Vask kartoflerne med en børste og skær dem midt over – på den korte led. Beklæd en bageplade med bagepapir. Smør bagekartoflernes skindfrie/åbne side med...
Se opskrift
Juleknapper
Sprøde julesmåkager med det blødeste julehjerte. Juleknapper er et hit på småkagefadet og forsvinder næsten lige så hurtigt, som du kan nå at ligge dem...
Se opskrift
Vaniljekranse
Vaniljekranse er en sand juleklassiker og den lille runde småkage er allerbedst når den er sprød og selvfølgelig fuld af smag. Følg opskriften her –...
Se opskrift
Hjemmelavet modellervoks
Modellervoks er hyggeligt og overraskende nemt at lave selv. Fremgangsmåde: Kom vandet i en gryde og bring det i kog. Bland alle øvrige ingredienser i....
Se opskrift
Mørdej – Æbletærte med marcipanfyld
Jo færre ingredienser – jo større omhu skal de vælges med. Det er hele hemmeligheden bag en god mørdej. Mørdejen her i opskriften er lavet...
Se opskrift
Gulerodsbrud
De lækreste, bløde brud. Lav dem som i opskriften her – med solsikkefrø og gulerod – eller prøv at tilsætte mørk chokolade og tranebær. Gulerødderne...
Se opskrift
Surdejspizza
Har du travlt? Find opskriften på pizzadej med gær her. Surdejsfodring: Start med at fodre din surdej så den er klar til at bage med....
Se opskrift
Ølands-foldebrød
Er du en rutineret surdejsbager eller har du bare lyst til at kaste dig ud i et udfordrende brød? Så er opskriften her noget for...
Se opskrift
Luksuspandekager
Luksuspandekager af den søde slags. Her er der ikke sparet på noget og pandekagerne er bløde og lækre – også dagen efter. Fremgangsmåde: Flæk...
Se opskrift
Rug-snack
Tryl dit hverdagsrugbrød om til den lækreste Rug-snack. Fantastisk i madpakken med lidt smør på toppen. Du kan lave Rug-snack af en hel portion rugbrødsdej...
Se opskrift
Rug-Rugbrød
I opskriften her tager vi udgangspunkt i, at du benytter en rug-surdej, som primært opbevares i køleskab. Du kan også sagtens bruge opskriften, hvis du...
Se opskrift
Rugbrød med hvedesurdej
Din hvedesurdej kan selvfølgelig også bage rugbrød. Opskriften her giver dig et mørkt, blødt og smagfuldt surdejsrugbrød. Begynd med en surdejsfodring dagen/aftenen før din planlagte...
Se opskrift
Kanelsnurrer
Fremgangsmåde: Hæld kold mælk i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme og ælt dejen til den er...
Se opskrift
Surdejsstykker
Når din surdej er bageklar kan du bage de lækreste surdejsstykker. Surdejen er optimal til bagning når den ”topper” i niveau, men den kan også...
Se opskrift
Surdejsrugbrød med 5-kerneblanding
Savner du også rugbrød, hvis du har været væk fra Danmark i længere tid? – og er din første tanke “smørrebrød”, hvis du bliver spurgt...
Se opskrift
Ølandsboller med rugkerner
Dag 1: Start med at fodre din surdej så den er klar til bage med. Vej rugkernerne af i en skål og hæld vand i...
Se opskrift
Choko-noir chokoladeboller
Choko-noir bollerne er mørke chokoladeboller med intens smag af chokolade. Der sker noget fantastisk med smag når man kryds fermenterer. Du har måske ikke tænkt...
Se opskrift
Rugbrødslagkage
Sønderjysk rugbrødslagkage med solbær og hvid chokolade, en uundværlig klassiker på det sønderjyske kaffebord! Hvis du er en af dem som tænker ”Ejha – rugbrød...
Se opskrift
Søde vafler med surdej
Sprøde søde vafler lavet på surdej. Imponer dine morgenmadsgæster eller gør en grå dag lidt bedre med disse vafler! Her er der brugt både Hvedemel...
Se opskrift
Madvafler med surdej
Hvem kan ikke lide vafler? Sprøde og saftige og kan fungere både som morgenmad, frokost og aftensmad. Madvaflerne er bagt på Ølandshvedemel sigtet, som øger...
Se opskrift
Grøn perlebygsalat
Sprødheden fra broccolien og forårsløgene. En mild sødme fra perlebyggen, varmen fra Madagaskar peberen og det friske fra citronen. Det er virkelig en fest i...
Se opskrift
Perlebygsdeller – kødfri
Kødfrie perlebygsdeller har en skøn rund smag. Hvis du straks spotter oliven, pesto og osten og tænker ”nej tak” – så giv dem lige en...
Se opskrift
Surdejsboller med perlebyg
Magen til saftige og lækre boller skal man lede længe efter! I denne opskrift er der brugt forkogt perlebyg, hvilket gør bollerne både lækre og...
Se opskrift
Frokostsalat med tun og perlebyg
Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Skyl tomaterne og fjern stilke. Kom et stykke bagepapir på en bageplade og læg tomaterne på. Hæld olivenolie ud...
Se opskrift
Flydetesten
Hvornår er en surdej bedst til bagning? Flydetesten er den gode tommelfingerregel når du skal se om din surdej er bage-klar. En surdej hæver brød...
Se opskrift
Fodring – hvedesurdej
Når du fodrer din surdej, tilsætter du nyt mel og vand i forholdet: 1:2:2. Resten af den ”gamle ” surdej kasseres. Rør alle ingredienserne godt...
Se opskrift
Rugsurdej – opstart
Start din rug-surdej Når det hjemmebagte surdejsrugbrød først flytter ind i din hverdag – så flytter det ikke sådan lige ud igen. Smagen er ganske...
Se opskrift
Surdejsrugbrød
Har du startet din rugsurdej? Så er du klar til at fortsætte rugbrøds-rejsen. Alternativt, finder du vejledningen til opstart af rug-surdej her. I denne opskrift...
Se opskrift
Kanelsmåkager
Tænd ovnen på 200 grader. Solsikkekernerne og hasselnødderne ristes i ovnen i 5 min. Køl dem herefter af. Smørret smuldres sammen med melet. Farin, vaniljesukker,...
Se opskrift
Bløde Juleboller
Lun mælken på mellem-lav varme til den er fingerlun. Sluk for blusset og lad gryden stå på eftervarmen. Kom smørret op i gryden og rør...
Se opskrift
Brunsviger
En brunsviger skal være snasket, saftig og den skal helst serveres lun. Brunsvigeren er bagt på en smidig Type 00 dej. Opskriften passer til en...
Se opskrift
Julesnurrer med marcipan
Julen sig nærmer og julehyggen er flyttet ind i! Julesnurrerne her passer perfekt til den mørke tid, hvor der ikke spares på noget. Fremgangsmåde: Start...
Se opskrift
Knækbrød med surdejsrester
Får du brugt dine mange surdejsrester til noget fornuftigt? Eller mangler du inspiration? Det er ærgerligt at smide kasseret surdej ned i afløbet. Især når...
Se opskrift
Fyldte Æbleskiver
Fremgangsmåde: Start med at tage kærnemælk, smør og æg ud af køleskabet, så det kan nå at temperere. Find en stor skål og kom en...
Se opskrift
Surdejspandekager
Jeppe Foldager fra Dragsholm Slot har lavet denne lækre opskrift på pandekager med surdejsrester, ølandshvedemel og rugmel. Pandekagerne er fantastiske som madpandekager, men skulle der...
Se opskrift
Perleotto
Smelt smørret i en gryde og kom finthakket løg og hvidløg i. Lad det sauter af uden af få farve, tilsæt perlerne og kom 6...
Se opskrift
Surdejsguide – hvedesurdej
En surdej kræver opmærksomhed, kærlighed og skal passes godt. Til gengæld giver den dig massere af glæde og lækkert bagværk, som er sprængt fyldt med...
Se opskrift
Æbleboller med surdej
Koldhævede æbleboller kan bages med både surdej og gær. Perfekte til efterårets hyggelige stunder. Dag 1: Start med at fodre din surdej så den er...
Se opskrift
Softkernerugbrød
Softkernerugbrødet er et dejligt kernefyldt rugbrød med en intens smag af rug. Smagen er rundet af med syrlighed fra tørret surdej. Fremgangsmåde: Rør alle...
Se opskrift
Solsikkerugbrød
Solsikkerugbrødet er er dejligt rugbrød med en tilpas kernestruktur, god smag og krumme. Fremgangsmåde: Rør alle ingredienser sammen til en ensartet og homogen dej...
Se opskrift
Ølandsbrød – koldhævet
Fremgangsmåde: Koldhævning: Dag 1: Blandingen hældes sammen med vand og gær i en røremaskine. Dejen skal æltes i ca. 3-5 min ved langsom hastighed og...
Se opskrift
Ølands fastelavnboller
Fremgangsmåde: Dejen: Lun mælken i en gryde, til den er omkring 35-38º varmt. Tag gryden af varmen og kom smørret i mælken. Når smørret er...
Se opskrift
Gulerodskage med ølandshvede
Fremgangsmåde: Pisk æg, olie og farin til en cremet masse, vend forsigtigt mel og gulerødder i. Hæld dejen i en 1,5 liters smurt rugbrødsform. Sæt...
Se opskrift
Koldhævet Grunddej
Koldhævet grunddej giver et smagfuldt og aromatisk brød af 100 % stenformalet mel. Opskriften kan bruges til både brød, sandwichboller og morgenstykker. Giver 1.000 g...
Se opskrift
Knækbrød af 5-kerneblanding
Fremgangsmåde: Rør 5-kerneblanding, hvedemel, rugmel, bagepulver og salt sammen. Tilsæt vand og olie og rør det til en jævn dej, der deles i 2 lige...
Se opskrift
Sprød müsli af 5-kerneblanding
Fremgangsmåde: Honning og smør smeltes i en gryde over svag varme. Vend herefter 5-kerneblandingen i og rør det godt igennem. Fordel blandingen ud på en...
Se opskrift
Mejnerts Signaturbrød
Mejnerts signaturbrød. Smag, struktur og gode bageegenskaber. Signaturbrøds-opskriften giver dig et hvedebrød, som rummer alt det bedste fra Mejnerts Mølle. Fremgangsmåde: Alle ingredienser (undtagen salt)...
Se opskrift
Pizzadej med type 00
Fremgangsmåde: Alle ingredienserne røres sammen til en jævn og glat dej. Æltes ca. 4 min. i røremaskine med dejkrog. Dejen hæver i en meldrysset skål ca. 2 timer....
Se opskrift
Basis Rugbrød
Basis rugbrødet giver et blødt og lækkert rugbrød med masser af kornsmag. Blandingen er 100% økologisk og gør rugbrødsbagning let – uden at gå på...
Se opskrift
Gulerodsrugbrød
Gulerods-rugbrødet er bagt på Basis-rugbrøds blandingen, som primært indeholder rugmels-typerne Rugmel Sigtet og Rugmel Fuldkorn. Den gode økologiske opskrift har vi sat for dig. Tilsæt...
Se opskrift
Kartoffelrugbrød
Fremgangsmåde: Alle ingredienser røres grundigt sammen, fyldes i en bageform og stilles til hævning ca. 1 time ved stuetemperatur. Bages ved 180º varmluft til en...
Se opskrift
5-kerne Rugbrød
Basis-rugbrød er en blanding, som i sin rene form udgør en stærk grunddej. I denne opskrift udgør blandingen basen i et kernefyldt rugbrød. Fremgangsmåde: Alle...
Se opskrift
Banan-chokolade Rugbrød
En lækker snack, som egner sig både til madpakken og som tilbehør til eftermiddagskaffen. Opskriften kan laves både som hele rugbrød i alm. rugbrødsform (1,5...
Se opskrift
Varme hveder
Store Bededag er store Hvededag. Den luftige, lyse hvedebolle med sødelig smag af kardemomme er en fast tradition i mange danske hjem og de smager...
Se opskrift
Kammerjunker
Kammerjunker med peanutbutter og limeskal. Et sprødt og frisk indspark til din koldskål. God fornøjelse! Fremgangsmåde: Alle ingredienser æltes sammen i en skål. Rul...
Se opskrift
Pizza med tørret skinke og spinat
Giver ca. 2 stk pizza i alm. størrelse. Fremgangsmåde: Dejen rulles tyndt ud. 2 spsk. tomatsauce fordeles på pizzadejen – Find opskriften på tomatsovs her. Pizzaen bages...
Se opskrift
Tomatsovs til Pizza
Giver tomatsovs til 4-6 stk. pizza Fremgangsmåde: Alle ingredienser blendes til en jævn og glat tomatsauce på en blender eller foodprocessor. Hæld tomatsaucen i en...
Se opskrift
Vegetar pizza med kartofler, rygeost og grønkål
Mejnerts økologiske vegetarpizza er udviklet på en bund af Mejnerts Pizzadej – blanding. Blandingen giver en tynd og sprød pizzabund. Alt du skal gøre er,...
Se opskrift
Dessert-pizza med jordbær og mascarpone
Synes du, at dessert på grillen kan være en udfordring? Denne opskrift er inspireret af den klassiske jordbærtærte – indbegrebet af dansk sommer. Mejnerts grillede...
Se opskrift
Hvede Signaturbrød – blanding
Hvede Signaturbrødet er en god sammensætning af tre af vores meltyper. Hvedemel sigtet, hvedemel type 00, ølandshvedemel fuldkorn. Kombinationen af disse meltyper giver dette brød...
Se opskrift
Focaccia – Hvede Signaturbrød
Focaccia-brødet er bagt på Mejnerts Hvede Signaturbrøds-blanding og gør det nemt for dig at lave et lækkert madbrød, som kan bruges som tilbehør til aftensmaden...
Se opskrift
5-kernebrød – Hvede Signaturbrød
5-kerne brødet er bagt på Mejnerts Hvede Signaturbrøds-blanding og Mejnerts 5-kerne blanding. Opskriften giver et kernefyldt brød med et tæt krumme, som egner sig godt...
Se opskrift
Brunsviger – Hvede Signaturbrød
Mejnerts Hvede Signaturbrød er en brødblanding, som rummer et utal af muligheder. I denne opskrift er brødblandingen brugt som bund i en lækker brunsviger. Resultatet...
Se opskrift
Gulerodsboller – Hvede Signaturbrød
Gulerodsbollerne er bagt på Mejnerts Hvede Signaturbrøds-blanding. Video tip – Vi har gjort det nemt for dig. Klik på linket nedenfor og se videoerne:...
Se opskrift