Fastelavnsboller
Dej: Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser – på nær smør. Rør ingredienserne sammen til en homogen dej. Skær smørret i...
Se opskrift
Bagekartofler med fyld
Vask kartoflerne med en børste og skær dem midt over – på den korte led. Beklæd en bageplade med bagepapir. Smør bagekartoflernes skindfrie/åbne side med...
Se opskrift
Juleknapper
Sprøde julesmåkager med det blødeste julehjerte. Juleknapper er et hit på småkagefadet og forsvinder næsten lige så hurtigt, som du kan nå at ligge dem...
Se opskrift
Vaniljekranse
Vaniljekranse er en sand juleklassiker og den lille runde småkage er allerbedst når den er sprød og selvfølgelig fuld af smag. Følg opskriften her –...
Se opskrift
Hjemmelavet modellervoks
Modellervoks er hyggeligt og overraskende nemt at lave selv. Fremgangsmåde: Kom vandet i en gryde og bring det i kog. Bland alle øvrige ingredienser i....
Se opskrift
Mørdej – Æbletærte med marcipanfyld
Jo færre ingredienser – jo større omhu skal de vælges med. Det er hele hemmeligheden bag en god mørdej. Mørdejen her i opskriften er lavet...
Se opskrift
Gulerodsbrud
De lækreste, bløde brud. Lav dem som i opskriften her – med solsikkefrø og gulerod – eller prøv at tilsætte mørk chokolade og tranebær. Gulerødderne...
Se opskrift
Surdejspizza
Har du travlt? Find opskriften på pizzadej med gær her. Surdejsfodring: Start med at fodre din surdej så den er klar til at bage med....
Se opskrift
Ølands-foldebrød
Er du en rutineret surdejsbager eller har du bare lyst til at kaste dig ud i et udfordrende brød? Så er opskriften her noget for...
Se opskrift
Luksuspandekager
Luksuspandekager af den søde slags. Her er der ikke sparet på noget og pandekagerne er bløde og lækre – også dagen efter. Fremgangsmåde: Flæk...
Se opskrift
Rug-snack
Tryl dit hverdagsrugbrød om til den lækreste Rug-snack. Fantastisk i madpakken med lidt smør på toppen. Du kan lave Rug-snack af en hel portion rugbrødsdej...
Se opskrift
Rug-Rugbrød
I opskriften her tager vi udgangspunkt i, at du benytter en rug-surdej, som primært opbevares i køleskab. Du kan også sagtens bruge opskriften, hvis du...
Se opskrift
Rugbrød med hvedesurdej
Din hvedesurdej kan selvfølgelig også bage rugbrød. Opskriften her giver dig et mørkt, blødt og smagfuldt surdejsrugbrød. Begynd med en surdejsfodring dagen/aftenen før din planlagte...
Se opskrift
Kanelsnurrer
Fremgangsmåde: Hæld kold mælk i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme og ælt dejen til den er...
Se opskrift
Surdejsstykker
Når din surdej er bageklar kan du bage de lækreste surdejsstykker. Surdejen er optimal til bagning når den ”topper” i niveau, men den kan også...
Se opskrift
Surdejsrugbrød med 5-kerneblanding
Savner du også rugbrød, hvis du har været væk fra Danmark i længere tid? – og er din første tanke “smørrebrød”, hvis du bliver spurgt...
Se opskrift
Ølandsboller med rugkerner
Dag 1: Start med at fodre din surdej så den er klar til bage med. Vej rugkernerne af i en skål og hæld vand i...
Se opskrift
Choko-noir chokoladeboller
Choko-noir bollerne er mørke chokoladeboller med intens smag af chokolade. Der sker noget fantastisk med smag når man kryds fermenterer. Du har måske ikke tænkt...
Se opskrift
Rugbrødslagkage
Sønderjysk rugbrødslagkage med solbær og hvid chokolade, en uundværlig klassiker på det sønderjyske kaffebord! Hvis du er en af dem som tænker ”Ejha – rugbrød...
Se opskrift
Søde vafler med surdej
Sprøde søde vafler lavet på surdej. Imponer dine morgenmadsgæster eller gør en grå dag lidt bedre med disse vafler! Her er der brugt både Hvedemel...
Se opskrift
Madvafler med surdej
Hvem kan ikke lide vafler? Sprøde og saftige og kan fungere både som morgenmad, frokost og aftensmad. Madvaflerne er bagt på Ølandshvedemel sigtet, som øger...
Se opskrift
Grøn perlebygsalat
Sprødheden fra broccolien og forårsløgene. En mild sødme fra perlebyggen, varmen fra Madagaskar peberen og det friske fra citronen. Det er virkelig en fest i...
Se opskrift
Perlebygsdeller – kødfri
Kødfrie perlebygsdeller har en skøn rund smag. Hvis du straks spotter oliven, pesto og osten og tænker ”nej tak” – så giv dem lige en...
Se opskrift
Surdejsboller med perlebyg
Magen til saftige og lækre boller skal man lede længe efter! I denne opskrift er der brugt forkogt perlebyg, hvilket gør bollerne både lækre og...
Se opskrift
Frokostsalat med tun og perlebyg
Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Skyl tomaterne og fjern stilke. Kom et stykke bagepapir på en bageplade og læg tomaterne på. Hæld olivenolie ud...
Se opskrift
Flydetesten
Hvornår er en surdej bedst til bagning? Flydetesten er den gode tommelfingerregel når du skal se om din surdej er bage-klar. En surdej hæver brød...
Se opskrift
Fodring – hvedesurdej
Når du fodrer din surdej, tilsætter du nyt mel og vand i forholdet: 1:2:2. Resten af den ”gamle ” surdej kasseres. Rør alle ingredienserne godt...
Se opskrift
Rugsurdej – opstart
Start din rug-surdej Når det hjemmebagte surdejsrugbrød først flytter ind i din hverdag – så flytter det ikke sådan lige ud igen. Smagen er ganske...
Se opskrift
Surdejsrugbrød
Har du startet din rugsurdej? Så er du klar til at fortsætte rugbrøds-rejsen. Alternativt, finder du vejledningen til opstart af rug-surdej her. I denne opskrift...
Se opskrift
Kanelsmåkager
Tænd ovnen på 200 grader. Solsikkekernerne og hasselnødderne ristes i ovnen i 5 min. Køl dem herefter af. Smørret smuldres sammen med melet. Farin, vaniljesukker,...
Se opskrift
Bløde chokoladeboller
Lun mælken på mellem-lav varme til den er fingerlun. Sluk for blusset og lad gryden stå på eftervarmen. Kom smørret op i gryden og rør...
Se opskrift
Brunsviger
En brunsviger skal være snasket, saftig og den skal helst serveres lun. Brunsvigeren er bagt på en smidig Type 00 dej. Opskriften passer til en...
Se opskrift
Julesnurrer med marcipan
Julen sig nærmer og julehyggen er flyttet ind i! Julesnurrerne her passer perfekt til den mørke tid, hvor der ikke spares på noget. Fremgangsmåde: Start...
Se opskrift
Knækbrød med surdejsrester
Får du brugt dine mange surdejsrester til noget fornuftigt? Eller mangler du inspiration? Det er ærgerligt at smide kasseret surdej ned i afløbet. Især når...
Se opskrift
Fyldte Æbleskiver
Fremgangsmåde: Start med at tage kærnemælk, smør og æg ud af køleskabet, så det kan nå at temperere. Find en stor skål og kom en...
Se opskrift
Surdejspandekager
Jeppe Foldager fra Restaurant Kanalen har lavet denne lækre opskrift på pandekager med surdejsrester, ølandshvedemel og rugmel. Pandekagerne er fantastiske som madpandekager, men skulle der...
Se opskrift
Perleotto
Smelt smørret i en gryde og kom finthakket løg og hvidløg i. Lad det sauter af uden af få farve, tilsæt perlerne og kom 6...
Se opskrift
Surdejsguide – hvedesurdej
En surdej kræver opmærksomhed, kærlighed og skal passes godt. Til gengæld giver den dig massere af glæde og lækkert bagværk, som er sprængt fyldt med...
Se opskrift
Æbleboller
Dag 1: Start med at fodre din surdej så den er aktiv og klar. Først måler du 250 g æblegrød og 135 g vand af...
Se opskrift
Softkernerugbrød
Softkernerugbrødet er et dejligt kernefyldt rugbrød med en intens smag af rug. Smagen er rundet af med syrlighed fra tørret surdej. Fremgangsmåde: Rør alle...
Se opskrift
Solsikkerugbrød
Solsikkerugbrødet er er dejligt rugbrød med en tilpas kernestruktur, god smag og krumme. Fremgangsmåde: Rør alle ingredienser sammen til en ensartet og homogen dej...
Se opskrift
Ølandsbrød – koldhævet
Fremgangsmåde: Dag 1: Blandingen hældes sammen med vand og gær i en røremaskine. Dejen skal æltes i ca. 3-5 min ved langsom hastighed og derefter...
Se opskrift
Ølands fastelavnboller
Fremgangsmåde: Dejen Lun mælken i en gryde, til den er omkring 35-38º varmt. Tag gryden af varmen og kom smørret i mælken. Når smørret er...
Se opskrift
Gulerodskage med ølandshvede
Fremgangsmåde: Pisk æg, olie og farin til en cremet masse, vend forsigtigt mel og gulerødder i. Hæld dejen i en 1,5 liters smurt rugbrødsform. Sæt...
Se opskrift
Koldhævet Grunddej
Koldhævet grunddej giver et smagfuldt og aromatisk brød af 100 % stenformalet mel. Opskriften kan bruges til både brød, sandwichboller og morgenstykker. Giver 1.000 g...
Se opskrift
Knækbrød af 5-kerneblanding
Fremgangsmåde: Rør 5-kerneblanding, hvedemel, rugmel, bagepulver og salt sammen. Tilsæt vand og olie og rør det til en jævn dej, der deles i 2 lige...
Se opskrift
Sprød müsli af 5-kerneblanding
Fremgangsmåde: Honning og smør smeltes i en gryde over svag varme. Vend herefter 5-kerneblandingen i og rør det godt igennem. Fordel blandingen ud på en...
Se opskrift
Mejnerts Signaturbrød
Mejnerts signaturbrød. Smag, struktur og gode bageegenskaber. Signaturbrøds-opskriften giver dig et hvedebrød, som rummer alt det bedste fra Mejnerts Mølle. Fremgangsmåde: Alle ingredienser (undtagen salt)...
Se opskrift
Pizzadej med type 00
Fremgangsmåde: Alle ingredienserne røres sammen til en jævn og glat dej. Æltes ca. 4 min. i røremaskine med dejkrog. Dejen hæver i en meldrysset skål ca. 2 timer....
Se opskrift
Basis Rugbrød
Basis rugbrødet giver et blødt og lækkert rugbrød med masser af kornsmag. Blandingen er 100% økologisk og gør rugbrødsbagning let – uden at gå på...
Se opskrift
Gulerodsrugbrød
Gulerods-rugbrødet er bagt på Basis-rugbrøds blandingen, som primært indeholder rugmels-typerne Rugmel Sigtet og Rugmel Fuldkorn. Den gode økologiske opskrift har vi sat for dig. Tilsæt...
Se opskrift
Kartoffelrugbrød
Fremgangsmåde: Alle ingredienser røres grundigt sammen, fyldes i en bageform og stilles til hævning ca. 1 time ved stuetemperatur. Bages ved 180º varmluft til en...
Se opskrift
5-kerne Rugbrød
Basis-rugbrød er en blanding, som i sin rene form udgør en stærk grunddej. I denne opskrift udgør blandingen basen i et kernefyldt rugbrød. Fremgangsmåde: Alle...
Se opskrift
Banan-chokolade Rugbrød
En lækker snack, som egner sig både til madpakken og som tilbehør til eftermiddagskaffen. Opskriften kan laves både som hele rugbrød i alm. rugbrødsform (1,5...
Se opskrift
Ølands Sandwichbrød
Fremgangsmåde: Alle ingredienser æltes på røremaskine ved medium hastighed i 6-8 min. Lad dejen hvile 10 min. i røreskålen. Herefter foldes dejen ind over sig...
Se opskrift
Varme hveder
Store Bededag er store Hvededag. Den luftige, lyse hvedebolle med sødelig smag af kardemomme er en fast tradition i mange danske hjem og de smager...
Se opskrift
Kammerjunker
Kammerjunker med peanutbutter og limeskal. Et sprødt og frisk indspark til din koldskål. God fornøjelse! Fremgangsmåde: Alle ingredienser æltes sammen i en skål. Rul...
Se opskrift
Pizza med tørret skinke og spinat
Giver ca. 2 stk pizza i alm. størrelse. Fremgangsmåde: Dejen rulles tyndt ud. 2 spsk. tomatsauce fordeles på pizzadejen – Find opskriften på tomatsovs her. Pizzaen bages...
Se opskrift
Tomatsovs til Pizza
Giver tomatsovs til 4-6 stk. pizza Fremgangsmåde: Alle ingredienser blendes til en jævn og glat tomatsauce på en blender eller foodprocessor. Hæld tomatsaucen i en...
Se opskrift
Vegetar pizza med kartofler, rygeost og grønkål
Mejnerts økologiske vegetarpizza er udviklet på en bund af Mejnerts Pizzadej – blanding. Blandingen giver en tynd og sprød pizzabund. Alt du skal gøre er,...
Se opskrift
Dessert-pizza med jordbær og mascarpone
Synes du, at dessert på grillen kan være en udfordring? Denne opskrift er inspireret af den klassiske jordbærtærte – indbegrebet af dansk sommer. Mejnerts grillede...
Se opskrift
Hvede Signaturbrød – blanding
Hvede Signaturbrødet er en god sammensætning af tre af vores meltyper. Hvedemel sigtet, hvedemel type 00, ølandshvedemel fuldkorn. Kombinationen af disse meltyper giver dette brød...
Se opskrift
Focaccia – Hvede Signaturbrød
Focaccia-brødet er bagt på Mejnerts Hvede Signaturbrøds-blanding og gør det nemt for dig at lave et lækkert madbrød, som kan bruges som tilbehør til aftensmaden...
Se opskrift
5-kernebrød – Hvede Signaturbrød
5-kerne brødet er bagt på Mejnerts Hvede Signaturbrøds-blanding og Mejnerts 5-kerne blanding. Opskriften giver et kernefyldt brød med et tæt krumme, som egner sig godt...
Se opskrift
Brunsviger – Hvede Signaturbrød
Mejnerts Hvede Signaturbrød er en brødblanding, som rummer et utal af muligheder. I denne opskrift er brødblandingen brugt som bund i en lækker brunsviger. Resultatet...
Se opskrift
Gulerodsboller – Hvede Signaturbrød
Gulerodsbollerne er bagt på Mejnerts Hvede Signaturbrøds-blanding. Video tip – Vi har gjort det nemt for dig. Klik på linket nedenfor og se videoerne:...
Se opskrift