fbpx
Opskrift

Surdejspizza

Denne opskrift på surdejspizza kræver tid og kærlighed, men til gengæld smager de også fantastisk!

Har du travlt? Så finder du opskriften på pizzadej med gær her.

 

Surdejsfodring til pizza

Start med at fodre din surdej så den er klar til at bage med. Foder gerne i forholdet 1:1:1 (surdej, mel, vand) 4-6 timer før, du laver dejen.

 

Surdejspizza dej

Kom alle ingredienser i en skål. Bland ingredienserne sammen til en homogen dej (den skal ikke være samlet endnu, men alle mel-klumper skal være rørt ud). Dæk dejen til og lad den hvile i 30 minutter.

Efter dejen har hvilet, og melet har fået lov til at absorbere vandet, skal dejen æltes samlet, glat og smidig. Det kan du gøre ved høj hastighed på en røremaskine eller i hånden. Kom dejen over i en ren skål og lad den hæve i minimum 4-5 timer på køkkenborderet. Den skal have hævet 30-50% i volumen.

Dejen kan også koldhæves. I så fald skal dejen sættes på køl 3 timer efter, du har blandet dejen sammen. Lad den gerne stå på køl i 12-24 timer.

 

1-2 timer før bagning:

En time før du skal bage pizzaerne, tændes ovnen med varmluft på højeste temperatur med bagestål/sten/plader i ovnen.

På et mel-drysset bord (brug gerne ris- eller majsmel) vendes dejen ud og deles i 2-3 lige store dele. Form dejen ligesom hvis du skule spænde en brøddej op (Preeshape). Lad dejen hvile i 30-60 min. Drys lidt mel på dejens top og form pizzabundene. Læg dem på bagepapir.

 

Afbagning

Pizza skal bages i den øverste del af ovnen ved maximal varme (250 grader varmluft). Derved skaber du “et mindre ovnrum” som hvis det var en stenovn.

 

 

Print opskrift

Inspiration til topping af din surdejspizza

Pizza 1: ”Familiefaderens favorit”

  • Tomatsauce
  • Oregano
  • 2 fed Hakket hvidløg (Her kan man også bruge hvidløgsolie)
  • Proscuitto (Itailensk skinke)
  • Chorizo
  • Rødløg
  • Bøf Mozzarella (frisk!)

Fordel 2 spsk tomatsauce tyndt (!) ud på pizzabunden. Her er kunsten ikke at komme for meget på, gør man det koger man pizzabunden og det giver en slatten pizza uden sprød bund. Drys med et godt nip tørret oregano og fordel det hakkede hvidløg på bunden. Kom proscuitto, chorizo og rødløg på. Skær mozzarellaen i skiver og fordel. Bag og nyd.

 

Pizza 2: ”Luksus Flammkuchen”

  • Hvidløgs flødeost
  • Kartofler (kogte)
  • Serranoskinke / Lufttørret skinke
  • Rødløg

Smør en god mængde hvidløgsost på bunden og skær 1 til 2 kartofler i helt tynde skiver, fordel serranoskinke på bunden og top af med rødløg i skiver. Bag og nyd!

 

Pizza 3: ”Desserten”

  • Nutella
  • Digestivekiks
  • Skumfiduser
  • Evt. friske bær eller bananer

Smør Nutella ud på bunden. Er nutellaen meget fast så varm evt. glassset op i en skål med varmt vand. Bræk digestive kiks i grove stykker. Bag pizzaen til bunden er færdigbagt og kom så skumfiduserne på og giv den yderligere 2-4 min, så skumfiduserne bliver store og bløde. Top evt. med friske bær. Nyd og velbekomme.

Bestil til opskriften

Surdejs-kit (OBS!!! afsendes d. 15. august 2024)

Alt hvad du skal bruge for at komme igang med surdejsbagningen: en surdej med vejledning, dansk økologisk mel samt opskrifter.

229,95 kr

DKK inkl moms

Tilføj til kurv
Luksus Surdejs-kit (OBS! afsendes d. 15. august 2024)

Kom igang med surdejsbagningen, uden at mangle noget. Her får du surdej, vejledning, mel, opskrifter, hævekurv inkl. klæde, dejskraber og en snittekniv.

549,00 kr

DKK inkl moms

Tilføj til kurv
Økologisk Type 00 Hvedemel

Type 00 egner sig godt til alt bagværk og sikre et stærkt opbag og en luftig krumme. Samtidig kan Type 00 være en rigtig god sikkerhed, når der bages brød med mange kerner og fuldkorn.

38,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder

Andre opskrifter med surdej

Surdejsbrød med Karamelrug

Et fantastisk surdejsbrød med en masse unik smag. Ved at tilføje vores karakteristiske Karamelrug får du et surdejsbrød som er fyldt med smag. Økologisk Karamelrug giver brødet farve men samtidig en unik tilføjelse i smag. Vores Karamelrug er nemlig en lys maltmel, som er baseret på rugkerner. Rugkernerne er ristet og maltet skånsomt og stivelsen...

Surdejspandekager

Jeppe Foldager fra Dragsholm Slot har lavet denne lækre opskrift på pandekager med surdejsrester, ølandshvedemel og rugmel. Pandekagerne er fantastiske som madpandekager, men skulle der blive et par stykker til overs, så skal der selvfølgelig syltetøj på. HAPS! Fremgangsmåde: Kom mel, sukker og salt i skålen. Slå æggene ud i og pisk massen godt sammen....

Surdejsboller med Fuldkorn

Der findes virkelige mange forskellige meltyper og nogle gange kan det være svært at vælge. Den ene gang er det en stærk bageevne man ønsker, andre gange er det måske en helt bestemt smag. Vi vil meget gerne slå et slag for, at vi ikke glemmer den helt klassiske hvedemel. Derfor har vi udviklet en...

Hvedemel fra Muld til Mund

Vi dyrker og høster alt vores korn selv, fra vores egne økologiske marker. Det bedste udvælges og formales på vores egen mølle. Både landbrug og mølle holder til på Viskingegården på Vestsjælland

Naturlig omtanke

Vi har stort fokus på en cirkulær produktion, og genanvender fx. restprodukter fra møllen til opvarmning af bygninger og tørring af korn.

Energi fra solceller

På gårdens mange tage er der monteret solceller. De leverer strøm til vores mølle og resten af gården.

100% økologisk

Vi har dyrket vores egne økologiske marker på vestsjælland i over 25 år. Vi har et stort fokus på naturen, og driver landbrug med hyppigt sædskifte og bistader langs markerne