Opskrift
Surdejspizza
Denne opskrift på surdejspizza kræver tid og kærlighed, men til gengæld smager de også fantastisk!
Har du travlt? Så finder du opskriften på pizzadej med gær her.
Surdejsfodring til pizza
Start med at fodre din surdej så den er klar til at bage med. Foder gerne i forholdet 1:1:1 (surdej, mel, vand) 4-6 timer før, du laver dejen.
Surdejspizza dej
Kom alle ingredienser i en skål. Bland ingredienserne sammen til en homogen dej (den skal ikke være samlet endnu, men alle mel-klumper skal være rørt ud). Dæk dejen til og lad den hvile i 30 minutter.
Efter dejen har hvilet, og melet har fået lov til at absorbere vandet, skal dejen æltes samlet, glat og smidig. Det kan du gøre ved høj hastighed på en røremaskine eller i hånden. Kom dejen over i en ren skål og lad den hæve i minimum 4-5 timer på køkkenborderet. Den skal have hævet 30-50% i volumen.
Dejen kan også koldhæves. I så fald skal dejen sættes på køl 3 timer efter, du har blandet dejen sammen. Lad den gerne stå på køl i 12-24 timer.
1-2 timer før bagning:
En time før du skal bage pizzaerne, tændes ovnen med varmluft på højeste temperatur med bagestål/sten/plader i ovnen.
På et mel-drysset bord (brug gerne ris- eller majsmel) vendes dejen ud og deles i 2-3 lige store dele. Form dejen ligesom hvis du skule spænde en brøddej op (Preeshape). Lad dejen hvile i 30-60 min. Drys lidt mel på dejens top og form pizzabundene. Læg dem på bagepapir.
Afbagning
Pizza skal bages i den øverste del af ovnen ved maximal varme (250 grader varmluft). Derved skaber du “et mindre ovnrum” som hvis det var en stenovn.
Print opskrift