fbpx
Opskrift

Surdejspizza

Har du travlt? Find opskriften på pizzadej med gær her.

Surdejsfodring:

Start med at fodre din surdej så den er klar til at bage med. Foder gerne i forholdet 1:1:1 (surdej, mel, vand) 4-6 timer før, du laver dejen.

Dej:

Kom alle ingredienser i en skål. Bland ingredienserne sammen til en homogen dej (den skal ikke være samlet endnu, men alle mel-klumper skal være rørt ud). Dæk dejen til og lad den hvile i 30 minutter.

Efter dejen har hvilet, og melet har fået lov til at absorbere vandet, skal dejen æltes samlet, glat og smidig. Det kan du gøre ved høj hastighed på en røremaskine eller i hånden. Kom dejen over i en ren skål og lad den hæve i minimum 4-5 timer på køkkenborderet. Den skal have hævet 30-50% i volumen.

Dejen kan også koldhæves. I så fald skal dejen sættes på køl 3 timer efter, du har blandet dejen sammen. Lad den gerne stå på køl i 12-24 timer.

1-2 timer før bagning:

En time før du skal bage pizzaerne, tændes ovnen med varmluft på højeste temperatur med bagestål/sten/plader i ovnen.

På et mel-drysset bord (brug gerne ris- eller majsmel) vendes dejen ud og deles i 2-3 lige store dele. Form dejen ligesom hvis du skule spænde en brøddej op (Preeshape). Lad dejen hvile i 30-60 min. Drys lidt mel på dejens top og form pizzabundene. Læg dem på bagepapir.

Afbagning:

Pizza skal bages i den øverste del af ovnen ved maximal varme (250 grader varmluft). Derved skaber du “et mindre ovnrum” som hvis det var en stenovn.

Topping:

Pizza 1: ”Familiefarens favorit”

  • Tomatsauce
  • Oregano
  • 2 fed Hakket hvidløg (Her kan man også bruge hvidløgsolie)
  • Proscuitto (Itailensk skinke)
  • Chorizo
  • Rødløg
  • Bøf Mozzarella (frisk!)

Fordel 2 spsk tomatsauce tyndt (!) ud på pizzabunden. Her er kunsten ikke at komme for meget på, gør man det koger man pizzabunden og det giver en slatten pizza uden sprød bund. Drys med et godt nip tørret oregano og fordel det hakkede hvidløg på bunden. Kom proscuitto, chorizo og rødløg på. Skær mozzarellaen i skiver og fordel. Bag og nyd.

 

Pizza 2: ”Luksus Flammkuchen”

  • Hvidløgs flødeost
  • Kartofler (kogte)
  • Serranoskinke / Lufttørret skinke
  • Rødløg

Smør en god mængde hvidløgsost på bunden og skær 1 til 2 kartofler i helt tynde skiver, fordel serranoskinke på bunden og top af med rødløg i skiver. Bag og nyd!

 

Pizza 3: ”Desserten”

  • Nutella
  • Digestivekiks
  • Skumfiduser
  • Evt. friske bær eller bananer

Smør Nutella ud på bunden. Er nutellaen meget fast så varm evt. glassset op i en skål med varmt vand. Bræk digestive kiks i grove stykker. Bag pizzaen til bunden er færdigbagt og kom så skumfiduserne på og giv den yderligere 2-4 min, så skumfiduserne bliver store og bløde. Top evt. med friske bær. Nyd og velbekomme.

Print opskrift

Bestil til opskriften

Pizzadej – 500 g

26,00 kr

DKK inkl moms

Tilføj til kurv
Type 00 Hvedemel – 1 kg

30,00 kr

DKK inkl moms

Tilføj til kurv
Pizzadej – Kasse (6×500 g)

140,00 kr

DKK inkl moms

Tilføj til kurv