fbpx
Opskrift

Surdejspandekager

Når du driver en surdej, så er det uundgåeligt, at du må kassere rester efter fodring. Resterne behøver dog ikke at ende i skraldespanden. Her er et bud på, hvordan du kan lave de lækreste smagfulde, pandekager ved at bruge dine surdejsrester.

Opskriften kan også bages uden surdejsrester. Nøjes da med 8 æg og følg ellers opskriften.

 

Fremgangsmåde:

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Del vaniljekornene fra hinanden ved at massere dem ud i en tsk. sukker.

Pisk æg og sukker sammen og tilsæt vanilje/sukker-blandingen.

Tilsæt surdejs-rest, citronskal, mel og sukker og rør massen sammen. Til slut piskes mælken i. På denne måde undgår du klumper i dejen.

Lad dejen hvile er par timer ved køkken-temperatur.

Bag pandekagerne. Det er kun nødvendigt at komme smør på panden til den 1. pandekage. Der er smør nok i dejen til de øvrige.

 

Print opskrift

Bestil til opskriften

Type 00 Hvedemel – 1 kg

29,95 kr

DKK inkl moms

Tilføj til kurv
Type 00 Hvedemel – Kasse (5×1 kg)

132,00 kr

DKK inkl moms

Tilføj til kurv