Opskrift
Surdejsboller med Fuldkorn
Der findes virkelige mange forskellige meltyper og nogle gange kan det være svært at vælge. Den ene gang er det en stærk bageevne man ønsker, andre gange er det måske en helt bestemt smag. Vi vil meget gerne slå et slag for, at vi ikke glemmer den helt klassiske hvedemel.
Derfor har vi udviklet en opskrift til dig, hvor vi kun bruger helt almindelig hvedemel. Vi kombinerer vores Hvedemel Fint sammen med vores Hvedemel Fuldkorn. Dette giver dit et brød med en god bageevne og samtidig rig på smag.
Sådan bager du surdejsboller med økologisk fuldkornshvedemel
Hvis du ikke har fuldstændig styr på din surdej, kan det være en god ide at lave flydetesten inden du bruger din surdej i opskriften, så du er sikker på at den er klar til at bage med.
Kom vand og surdej i en skål og rør det godt sammen. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt det hele godt sammen. Brug gerne en røremaskine, så du er sikker på du får æltet dejen godt sammen. Du skal du røre til dejen slipper skålens sider og er en sammenhængende dej.
Dejen skal nu stå ved stuetemperatur et par timer, så hævningen kommer godt i gang. Du kan med fordel give din dej 1-3 fold imens den hæver.
Stil dejen på køl i min. 12 timer.
Hæld din dej ud på bordet og hak dejen ud til boller.
Drys eventuelt med kerner, hvedeklid eller gryn og bag herefter dine boller i ovnen ved 230 grader varmluft i ca. 18-20 min. til de er gyldne. Hvis muligt gerne med en smule damp i ovnrummet i starten af bagningen.
Print opskrift