fbpx
Opskrift

Surdejsboller med Fuldkorn

Der findes virkelige mange forskellige meltyper og nogle gange kan det være svært at vælge. Den ene gang er det en stærk bageevne man ønsker, andre gange er det måske en helt bestemt smag. Vi vil meget gerne slå et slag for, at vi ikke glemmer den helt klassiske hvedemel.

Derfor har vi udviklet en opskrift til dig, hvor vi kun bruger helt almindelig hvedemel. Vi kombinerer vores Hvedemel Fint sammen med vores Hvedemel Fuldkorn. Dette giver dit et brød med en god bageevne og samtidig rig på smag.

 

Sådan bager du surdejsboller med økologisk fuldkornshvedemel

Hvis du ikke har fuldstændig styr på din surdej, kan det være en god ide at lave flydetesten inden du bruger din surdej i opskriften, så du er sikker på at den er klar til at bage med.

Kom vand og surdej i en skål og rør det godt sammen. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt det hele godt sammen. Brug gerne en røremaskine, så du er sikker på du får æltet dejen godt sammen. Du skal du røre til dejen slipper skålens sider og er en sammenhængende dej.

Dejen skal nu stå ved stuetemperatur et par timer, så hævningen kommer godt i gang. Du kan med fordel give din dej 1-3 fold imens den hæver.

Stil dejen på køl i min. 12 timer.

Hæld din dej ud på bordet og hak dejen ud til boller.

Drys eventuelt med kerner, hvedeklid eller gryn og bag herefter dine boller i ovnen ved 230 grader varmluft i ca. 18-20 min. til de er gyldne. Hvis muligt gerne med en smule damp i ovnrummet i starten af bagningen.

Print opskrift

Økologisk stenkværnet hvedemel – Fra Muld til Mund

Vi dyrker, høster og stenformaler dit økologiske hvedemel – du bager.

Det er dét vi kalder Fra Muld til Mund.

Økologisk hvedemel fuldkorn

Økologisk hvedemel fuldkorn er de hele økologisk hvedekerne, som stenkværnes. Den bliver ikke udsat for varme og høj friktion. Det gør den stenkværnede mel rig på den naturlige smag og duft, som kernen har med fra marken.

Produkter til opskriften

Økologisk Hvedemel Fuldkorn

Økologisk hvedemel fuldkorn er de hele økologisk hvedekerne, som stenkværnes. Den bliver ikke udsat for varme og høj friktion. Det gør den stenkværnede mel rig på den naturlige smag og duft, som kernen har med fra marken.

26,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder
Økologisk Hvedemel Sigtet

Økologisk Hvedemel Sigtet giver en aromatisk og kornfyldt smag til dit bagværk, den er sigtet for de største kim- og skaldele, hvilket giver den sigtede hvedemel et lettere opbag.

25,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder
Økologisk Hvedemel Fint

Økologisk Hvedemel Fint er en unik kombination af god smag og styrke. Hvedemel fint er udviklet til brødbagning og er ideel til kager.

30,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder

Prøv også disse opskrifter med økologisk stenkværnet hvedemel

Brød med fuldkorn - Nemt

Fantastisk nemt og hurtigt brød, fyldt med fuldkorn! Vi ved alle sammen godt at vi skal spise mere fuldkorn. Vi har derfor lavet en opskrift, så du nemt kan komme igang med at få mere fuldkorn i din kost. Det giver mere næring til dit brød, og en skøn struktur, men det giver faktisk også...

Snack til madpakken med Fuldkorn

Et smagfuldt lille stykke bagværk, som kan gøre madpakke lidt mere lækker. Vi har taget udgangspunkt i vores almindelige opskrift på boller med Hvedemel Fuldkorn, der er dog en lille smule mere mel i denne, for at den er lidt nemmere at arbejde med – selvom det stadigvæk er en relativ blød dej. Du kan...

Surdejsbrød med Karamelrug

Et fantastisk surdejsbrød med en masse unik smag. Ved at tilføje både Mariagertoba og vores karakteristiske Karamelrug får du et surdejsbrød som er fyldt med smag. Mariagertobaen i sig selv giver en fantastisk smag af brød og en lidt mørkere krumme. Sammen med vores Karamelrug får den også farve men samtidig en unik tilføjelse i...

Økologi og kvalitet

Mejnerts er et familie-ejet landbrug og mølleri, der har dyrket økologisk i over 25 år.

I vores produktion har vi fokus på at sætte så lille et aftryk som muligt og opretholde et cirkulært kredsløb. Derfor gør vi brug af naturlig energi, genanvender restprodukter og har bistader lands vores økologiske marker.

Mejnerts står for hele processen, det sikrer dig stor omtanke for naturen og kvaliteten hele vejen Fra Muld til Mund.

Vi dyrker og høster økologisk frø, korn og kartofler på vores egne marker og stenformaler kortnet til kvalitets mel på vores egen mølle. Både landbruget og møllen er på Viskingegården og sikrer den korteste vej fra den vestsjællandske muld til dit køkken.

Det er vigtigt for os at minimere afstanden mellem forbrugerne og landmanden, og få flere til at forstå hvorfor danske økologiske råvarer er så fantastiske!

Bag og Smag kassen en gaveide til den bageglade kvalitets mel økologisk dansk og stenkværnet

Stenkværnet mel

Stenkværnet mel er skånsomt formalet, på den måde kommer alle de gode næringsstoffer med ned i melet, og så smager det af korn. Læs mere om det her

Økologisk dyrket

Vi dyrker vores marker økologisk, og har fokus på et cirkulært system, med bistader langs markerne og genanvendelse af resteprodukter. Læs mere her

Naturlig energi

Vi har over 1500 solceller fordelt på gårdens tage. De laver strøm til gården og til møllen, samt til tørring af kornet. Læs mere her