Opskrift
Snack til madpakken med Fuldkorn
Et smagfuldt lille stykke bagværk, som kan gøre madpakke lidt mere lækker.
Vi har taget udgangspunkt i vores almindelige opskrift på boller med Hvedemel Fuldkorn, der er dog en lille smule mere mel i denne, for at den er lidt nemmere at arbejde med – selvom det stadigvæk er en relativ blød dej.
Du kan lave den med lige det fyld du har lyst til. Så bestem selv hvilken slags pesto eller anden slags smørelse som skal i og brug den rest ost du har liggende i køleskabet.
Sådan laver du lækre snacks med fuldkorn til madpakken
Kom vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt det hele godt sammen. Bruger du en røremaskine, skal du røre til dejen slipper skålens sider og er en sammenhængende dej. Stil dejen til hævning og lad den hvile under et klæde i 30-45 min.
Hæld din dej ud på et meldrysset bord. Stræk forsigtigt i dejen med fingrene til du har et stort rektangel. Det er vigtigt, at du er forsigtig i denne proces, for at du beholder mest mulig luft i dejen. (Lad være med at bruge en kagerulle, da denne vil tage alt luft ud af dejen).
Kom herefter pestoen ud på hele dejen og drys med den revne ost.
Fold dejen på midten og skær dejen ud i tynde strimler.
Twist nu dejen så der dannes en lang snurrer og kom den på en bageplade. Hvis du synes de bliver for lange, kan du altid dele dem på midten.
Bag dine madpakkesnacks i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 15-18 min. til de er gyldne.
Print opskrift