fbpx
Opskrift

Snack til madpakken med pesto og ost

Et smagfuldt lille stykke bagværk, som kan gøre madpakke lidt mere lækker.

Vi har taget udgangspunkt i vores almindelige opskrift på boller med Hvedemel Fuldkorn, der er dog en lille smule mere mel i denne, for at den er lidt nemmere at arbejde med – selvom det stadigvæk er en relativ blød dej.

Du kan lave den med lige det fyld du har lyst til. Så bestem selv hvilken slags pesto eller anden slags smørelse som skal i og brug den rest ost du har liggende i køleskabet.

 

Sådan laver du lækre snacks med fuldkorn til madpakken

Kom vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt det hele godt sammen. Bruger du en røremaskine, skal du røre til dejen slipper skålens sider og er en sammenhængende dej. Stil dejen til hævning og lad den hvile under et klæde i 30-45 min.

Hæld din dej ud på et meldrysset bord. Stræk forsigtigt i dejen med fingrene til du har et stort rektangel. Det er vigtigt, at du er forsigtig i denne proces, for at du beholder mest mulig luft i dejen. (Lad være med at bruge en kagerulle, da denne vil tage alt luft ud af dejen).

Kom herefter pestoen ud på hele dejen og drys med den revne ost.

Fold dejen på midten og skær dejen ud i tynde strimler.

Twist nu dejen så der dannes en lang snurrer og kom den på en bageplade. Hvis du synes de bliver for lange, kan du altid dele dem på midten.

Bag dine madpakkesnacks i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 15-18 min. til de er gyldne.

 

Print opskrift

Produkter til opskriften

Økologisk Ølandshvedemel Fuldkorn

36,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder
Økologisk Mariagertoba Fuldkorn

Mariagertoba er en nyere hvedesort, som er skabt på dansk jord. Det betyder at den passer særligt godt til det danske klima. Mariagertobaen har egenskaber, der minder om den canadiske Manitoba. Vi har formalet vores så det er en Mariagertoba Fuldkorn, og du får alt smag, struktur og næring med fra den hele kerne. Mariagertoba Fuldkorn udmærker sig ved at være en fuldkornsmel med et utrolig stærkt opbag og så giver Mariagertoba en fantastisk smag og farve til bagværket.

36,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder
Økologisk Hvedemel Fuldkorn

Økologisk hvedemel fuldkorn er de hele økologisk hvedekerne, som stenkværnes. Den bliver ikke udsat for varme og høj friktion. Det gør den stenkværnede mel rig på den naturlige smag og duft, som kernen har med fra marken.

26,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder
Sådan laver du en lækker snack til madpakken med økologisk Hvedemel Fuldkorn

Prøv også disse opskrifter

Boller med Hvedemel Fuldkorn - Nemt og hurtigt

Her er en opskrift på økologiske fuldkornsboller, nemt og hurtigt!   Disse fuldkornsboller er fyldt med struktur og næring fra økologisk Hvedemel Fuldkorn. Vidste du at fuldkornsmel også giver en masse fantastisk smag til dit bagværk? Læs om kornets opbygning, og hvordan du får mere smag, struktur og næring i dit bagværk her.   Opskriften...

Gulerodskage med ølandshvede

Fremgangsmåde: Pisk æg, olie og farin til en cremet masse, vend forsigtigt mel og gulerødder i.  Hæld dejen i en 1,5 liters smurt rugbrødsform. Sæt kagen i en kold ovn og bag i 70 minutter ved 180º varmluft, afkøles inden topping kommes på. Topping: Rør flødeost med limeskal og flormelis og pynt kagen efter ønske

Surdejsboller med knækkede hvedekerner og hvedemel fint

Bollerne her er rige på smag. For det er netop, hvad stenkværnet mel giver os i særdeleshed. Masser af smag – og næringsstoffer. Kornet bliver malet nænsomt på stenkværnen, og en del af kornets kim og skaldele er bevaret. Selv i det fine mel. Derfor får du også en bolle med en mørkere og grovere...

Hvorfor er fuldkorn så fantastisk

Bliv klogere på kornets opbygning og forstå hvorfor fuldkornsmel er så godt for både smag, struktur og næringsindhold. Læs med HER