Sådan bruger vi hele kernen i vores produkter
Fuldkorn
Vores økologiske Fuldkorns Hvedemel, indeholder hele kernen, altså både frøhvide, skallen, aleuronlaget og kimdelen. Det giver et 100% fuldkornsprodukt, og du får alt det gode med fra kernen som vores mave og tarme godt kan lide.
Sigtet mel
Når vi så sigter produktet, så tager vi de store fraktioner af skallen, aleuronlaget og kimdelen væk i sigten. Det kan varierer hvor meget der er sigtes væk. Vores økologiske Hvedemel Sigtet er et “halvsigtet” produkt, og der er derfor stadig en del af de gode elementer med fra kernen.
Når vi så fortsætter med at sigte melet, så bliver det til vores Økologisk Hvedemel Fint og derefter Økologisk Type 00 Hvedemel. Disse to meltyper har væsentlig færre kim og skaldele, og derfor er de stærkere til opbag, men ikke lige så rige på smag, næringsstoffer og struktur.
Hvedeklid
Når vi sigter melet, sorterer vi kim- og skaldele fra, det bliver så til en form for restprodukt (klid). Men vi har jo lige konkluderet at det er her nærringsindholdet, strukturen og smagen er størst. Derfor har vi også et produkt: økologisk Hvedeklid, som du med fordel kan bruge i dit bagværk, både brød og kager. Du kan også bruge det til topping på dine boller, det giver en dejligt struktur, duft og smag.
Hvis du bruger både et sigtet produkt og klid samtidig, sikrer du, at du har brugt alle elementer fra kernen.