Hele hvedekerner – Først har vi de hele kerner, det er dem vi har sået, passet og høstet ude på vores økologiske marker. Vi gør intet andet end at høste og rense kornet fra ukrudt mv. og stå med de rene hele økologiske hvedekerner.
Nogle af kernerne laver vi til knækkede valsede, andre sender vi til stenkværnen for at kværne mel.
Hvedekerner knækkede/valsede – Hele hvedekerner der kommer igennem en stenkværn, hvor stenene ikke er helt sammen, og noget vil blive mere bearbejdet end andet. Derfor bliver det en kombination af knækkede hvedekerner og valsede hvedekerner. Fælles er at skallen den er brudt, så det er nemmere at bearbejde, og mere modtagelig overfor væske ved opblødning og bagning.
Når vi sender de hele hvedekerner til vores moderne stenkværne, så laver vi den første formaling til mel, som bliver til Hvedemel Fuldkorn
Hvedemel Fuldkorn – er et 100% fuldkornsprodukt. Det er hele kernen der er med i melet, alle skal- og kimdele. Et fuldkornsprodukt er godt for kroppen og tarmsystemet. Du kan ikke bage med 100% fuldkornsmel, da det vil blive et tungt og tæt resultet. Så Hvedemel Fuldkorn skal blandes med nogle af de sigtede produkter for at give et let og luftigt brød.
Hos Mejnerts mener vi, at vi ved at bruge hele kernen i melet, så udnytter vi det bedste fra naturen og får de bedste egenskaber med ned i vores mel og dermed brød og mad. Skal- og kimdele er fyldt med smag, struktur og næring, og derfor rigtig vigtige at få med i sit brød når man bager.
Nu kommer vi til de sigtede produkter. Her tager vi Hvedemel fuldkorn og sigter flere kim- og skaldele fra, for at få en mere ren mel, der giver et gradvist bedre opbag, men samtidig fjerner du smag, struktur og næring fra melen. Så når du bager skal du bage med en kombination af sigtet mel, for et godt opbag og fuldkorn, for at få smagen, strukturen og de gode næringsstoffer med i dit bagværk.
Hvedemel Sigtet – Vi kalder denne mel for at halvsigtet produkt. Vi beholder nemlig rigtig mange kim- og skaldele i denne mel, så du får det gode fra begge verdener.
Hvedemel Fint – Her har vi sigtet endnu flere kim- og skaldele fra og står med et ret fint produkt. Det kan være svært at kende forskel på Fint og Sigtet, men hvedemel fint er blevet formalet yderligere, for at stå med en hvedemel med et rigtig stærkt opbag.
Hvedemel Type 00 – Vi er inspireret af den italienske Typo 00, men melen er lavet på vores egne danske og økologiske hvedekerner. Den er rigtig stærk til opbag, men den har ikke så meget af den gode kornsmag som vores andre meltyper.