Opskrift
Boller med Fuldkorn – Nemt
Her er en opskrift på økologiske fuldkornsboller, nemt og hurtigt!
Disse fuldkornsboller er fyldt med struktur og næring fra økologisk Hvedemel Fuldkorn.
Vidste du at fuldkornsmel også giver en masse fantastisk smag til dit bagværk?
Læs om kornets opbygning, og hvordan du får mere smag, struktur og næring i dit bagværk her.
Opskriften tager udgangspunkt i vores helt fantastiske hvedemel, dyrket af os og malet på stenkværn naturligvis. Vi har sammensat en opskrift med vores økologiske Hvedemel Fint, som er en rigtig god basis mel og vores økologiske Hvedemel Fuldkorn, som bidrager med en masse smag til dit bagværk.
Sådan laver du boller fyldt med økologisk fuldkornshvedemel
Kom vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt det hele godt sammen. Bruger du en røremaskine, skal du røre til dejen slipper skålens sider og er en sammenhængende dej. Ælter du dejen ved håndkraft i en skål, kan du med fordel bruge en dejskraber eller en grydeske til at røre det hele godt sammen til en ensartet masse.
Stil dejen til hævning og lad den hvile under et klæde i 30-45 min.
Hæld din dej ud på bordet og hak dejen ud til boller. Drys eventuelt med kerner, hvedeklid eller gryn og bag herefter dine boller i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 18-20 min. til de er gyldne.
Tip: Hvis du gerne vil koldhæve din dej, kan du nøjes med 10 g gær og stille din dej på køl natten over. På den måde har du nemme boller til næste morgen.
Print opskrift