fbpx
Opskrift

Boller med Fuldkorn – Nemt

Her er en opskrift på økologiske fuldkornsboller, nemt og hurtigt!

 

Disse fuldkornsboller er fyldt med struktur og næring fra økologisk Hvedemel Fuldkorn.

Vidste du at fuldkornsmel også giver en masse fantastisk smag til dit bagværk?

Læs om kornets opbygning, og hvordan du får mere smag, struktur og næring i dit bagværk her.

 

Opskriften tager udgangspunkt i vores helt fantastiske hvedemel, dyrket af os og malet på stenkværn naturligvis. Vi har sammensat en opskrift med vores økologiske Hvedemel Fint, som er en rigtig god basis mel og vores økologiske Hvedemel Fuldkorn, som bidrager med en masse smag til dit bagværk.

 

Sådan laver du boller fyldt med økologisk fuldkornshvedemel

Kom vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt det hele godt sammen. Bruger du en røremaskine, skal du røre til dejen slipper skålens sider og er en sammenhængende dej. Ælter du dejen ved håndkraft i en skål, kan du med fordel bruge en dejskraber eller en grydeske til at røre det hele godt sammen til en ensartet masse.
Stil dejen til hævning og lad den hvile under et klæde i 30-45 min.

Hæld din dej ud på bordet og hak dejen ud til boller. Drys eventuelt med kerner, hvedeklid eller gryn og bag herefter dine boller i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 18-20 min. til de er gyldne.

 

Tip: Hvis du gerne vil koldhæve din dej, kan du nøjes med 10 g gær og stille din dej på køl natten over. På den måde har du nemme boller til næste morgen.

 

Print opskrift

Produkter til opskriften

Økologisk Ølandshvedemel Fuldkorn

36,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder
Økologisk Hvedemel Fuldkorn

Økologisk hvedemel fuldkorn kommer fra den hele stenkværnede hvedekerne. Det er 100% fuldkorn, som bevarer den skønne smag og duft af korn, fordi den koldformales på en stenkværn.

26,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder
Økologisk Hvedemel Fint

Økologisk Hvedemel Fint er en unik kombination af god smag og styrke. Hvedemel fint er udviklet til brødbagning og er ideel til kager.

30,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder

Prøv også disse opskrifter

Mejnerts Signaturbrød

Mejnerts signaturbrød. Smag, struktur og gode bageegenskaber. Signaturbrøds-opskriften giver dig et hvedebrød, som rummer alt det bedste fra Mejnerts Mølle. Fremgangsmåde: Alle ingredienser (undtagen salt) kommes i røreskål og æltes 6-8 min – til dejen begynder at samle sig. Herefter tilsættes salt og dejen æltes ved høj hastighed i 4 min. Vær opmærksom på, at...

Brød med fuldkorn - Nemt

Fantastisk nemt og hurtigt brød, fyldt med fuldkorn! Vi ved alle sammen godt at vi skal spise mere fuldkorn. Vi har derfor lavet en opskrift, så du nemt kan komme igang med at få mere fuldkorn i din kost. Det giver mere næring til dit brød, og en skøn struktur, men det giver faktisk også...

Softkernerugbrød

Softkernerugbrødet er et dejligt kernefyldt rugbrød med en intens smag af rug. Smagen er rundet af med syrlighed fra tørret surdej.   Fremgangsmåde: Rør alle ingredienser sammen til en ensartet og homogen dej (ca. 2-3 min i røremaskine).  Hæld dejen i en 1,5 L form. Rugbrødsdejen skal hæve ved stuetemperatur i 1  time (eller til...

Stenkværnet økologisk mel

Vi har taget en beslutning om at stenformale alt vores økologiske mel. Det er en meget skånsom process, fordi det er en koldformaling. Læs mere her

Økologisk dyrket

Vi dyrker alt vores korn på vores egne økologiske marker. Vi arbejder med et hyppigt sædskifte og mangfoldighed i vores landbrug. Læs mere her

Omtanke hele vejen rundt

Mejnerts energiforbrug kommer fra solen, da der er opsat solceller på gårdens mange tage. Det handler om sund fornuft hele vejen. Læs mere her

Online Bageværksted

Find svar på mange spørgmsål om bagning, stenkværnet mel og surdej. Læs mere her