fbpx
Opskrift

Brød med fuldkorn – Nemt

Fantastisk nemt og hurtigt brød, fyldt med fuldkorn!

Vi ved alle sammen godt at vi skal spise mere fuldkorn. Vi har derfor lavet en opskrift, så du nemt kan komme igang med at få mere fuldkorn i din kost. Det giver mere næring til dit brød, og en skøn struktur, men det giver faktisk også meget mere smag. Læs om kornets opbygning, og hvordan du får mere smag, struktur og næring i dit bagværk her.

Opskriften tager udgangspunkt i vores helt fantastiske hvedemel, dyrket af os og malet på stenkværn naturligvis. Vi har sammensat en opskrift med vores økologiske Hvedemel Fint, som er en rigtig god basis mel og vores økologiske Hvedemel Fuldkorn, som bidrager med en masse smag til dit bagværk.

 

Sådan bager du brød med økologisk Fuldkornshvedemel

Kom vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser. Det hele æltes godt sammen i en røremaskine. Du skal røre til dejen slipper skålens sider og er en sammenhængende dej.

Hæld dejen i en smurt brødform, som kan tåle at komme i ovnen og stil den til hævning under et klæde i 30-45 min.

Bag brødet ved 180 grader varmluft. Brødet bages i ca. 25-30 min. til det er gyldent og gennembagt.

 

Print opskrift

Produkter til opskriften

Økologisk Hvedemel Fuldkorn

Økologisk hvedemel fuldkorn er de hele økologisk hvedekerne, som stenkværnes. Den bliver ikke udsat for varme og høj friktion. Det gør den stenkværnede mel rig på den naturlige smag og duft, som kernen har med fra marken.

26,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder
Økologisk Hvedemel Fint

Økologisk Hvedemel Fint er en unik kombination af god smag og styrke. Hvedemel fint er udviklet til brødbagning og er ideel til kager.

30,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder
Økologisk Hvedeklid

Dansk økologisk hvedeklid er det restprodukt der opstår når vi maler vores sigtede meltyper i møllen. Fordelene ved at bruge hvedeklid i dit køkken er det høje indhold af kostfibre samt tilførelsen af massere af smag.

19,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder

Flere nemme opskrifter

5-kernebrød - Hvede Signaturbrød

5-kerne brødet er bagt på Mejnerts Hvede Signaturbrøds-blanding og Mejnerts 5-kerne blanding. Opskriften giver et kernefyldt brød med et tæt krumme, som egner sig godt til både sandwichbrød og på morgenborderet. 5-kernebrødet kan bages både som brød og som boller. Video tip – Vi har gjort det nemt for dig at bage et godt brød....

Softkernerugbrød

Softkernerugbrødet er et dejligt kernefyldt rugbrød med en intens smag af rug. Smagen er rundet af med syrlighed fra tørret surdej.   Fremgangsmåde: Rør alle ingredienser sammen til en ensartet og homogen dej (ca. 2-3 min i røremaskine).  Hæld dejen i en 1,5 L form. Rugbrødsdejen skal hæve ved stuetemperatur i 1  time (eller til...

Mejnerts Signaturbrød

Mejnerts signaturbrød. Smag, struktur og gode bageegenskaber. Signaturbrøds-opskriften giver dig et hvedebrød, som rummer alt det bedste fra Mejnerts Mølle. Fremgangsmåde: Alle ingredienser (undtagen salt) kommes i røreskål og æltes 6-8 min – til dejen begynder at samle sig. Herefter tilsættes salt og dejen æltes ved høj hastighed i 4 min. Vær opmærksom på, at...

Stenkværnet økologisk mel

Bliv klogere på hvad der sker når de hele kerner kommer igennem stenkværnen og hvorfor det er så god en metode når vi ønsker at beholde alt deet naturlige fra kerner. Læs mere her

Omtanke hele vejen rundt

Vi ønsker at sætte så lille et spor i naturen som muligt, når vi producerer vores kvalitets mel. Derfor har vi taget en masse bevidste valg, såsom solceller og brug af restprodukter. Læs mere her

Økologi

Det vi tager giver vi igen. Vi arbejder meget med sædskifte og mangfoldighed i vores økologiske landbrug. Læs mere her

Kornets opbygning

Formalingen af de hele kerner, har rigtig meget at gøre med den smag, struktur og næring du får med når du bager. Læs mere her