fbpx
Opskrift

5-kernebrød – Hvede Signaturbrød

5-kerne brødet er bagt på Mejnerts Hvede Signaturbrøds-blanding og Mejnerts 5-kerne blanding. Opskriften giver et kernefyldt brød med et tæt krumme, som egner sig godt til både sandwichbrød og på morgenborderet. 5-kernebrødet kan bages både som brød og som boller.

Video tip – Vi har gjort det nemt for dig at bage et godt brød.

Klik på linket nedenfor og se videoerne:

Sådan ælter du din Hvede Signaturbrøds-dej

Koldhævning – fold din dej korrekt før hævning

Koldhævning – sådan former du boller uden at slå luften ud

Hævekurv – fold din dej korrekt før hævning 

Hævekurv – sådan vender du dejen ud og lav et flot snit

Hemmeligheden bag den sprøde skorpe

Fremgangsmåde:

Alle ingredienser, undtagen 5-kerneblanding, røres sammen ved lav hastighed 1 min.

Herefter følgende:

4 min – medium hastighed

5 min – hviletid

4-5 min – medium hastighed

1 min – hurtig hastighed

1 min – langsom imens 5-kerneblanding tilsættes

 

Koldhævning:

Dejen kommes i en smurt beholder eller hævekurv og stilles på køl i minimum 10 timer.
Straks bagning: hævetid 1-2 timer

Dejen vendes ud og formes/skæres forsigtigt til brød eller boller og bages ved 220º (boller bages i ca. 14 min, brød bages til en kernetemperatur på 99 grader).

 

Print opskrift

Bestil til opskriften

Hvede Signaturbrød – 500 g

25,95 kr

DKK inkl moms

Tilføj til kurv
5-kerneblanding – 500 g

24,95 kr

DKK inkl moms

Tilføj til kurv