Opskrift
5-kernebrød – Hvede Signaturbrød
5-kerne brødet er bagt på Mejnerts Hvede Signaturbrøds-blanding og Mejnerts 5-kerne blanding. Opskriften giver et kernefyldt brød med et tæt krumme, som egner sig godt til både sandwichbrød og på morgenborderet. 5-kernebrødet kan bages både som brød og som boller.
Video tip – Vi har gjort det nemt for dig at bage et godt brød.
Klik på linket nedenfor og se videoerne:
Sådan ælter du din Hvede Signaturbrøds-dej
Koldhævning – fold din dej korrekt før hævning
Koldhævning – sådan former du boller uden at slå luften ud
Hævekurv – fold din dej korrekt før hævning
Hævekurv – sådan vender du dejen ud og lav et flot snit
Hemmeligheden bag den sprøde skorpe
Fremgangsmåde:
Alle ingredienser, undtagen 5-kerneblanding, røres sammen ved lav hastighed 1 min.
Herefter følgende:
4 min – medium hastighed
5 min – hviletid
4-5 min – medium hastighed
1 min – hurtig hastighed
1 min – langsom imens 5-kerneblanding tilsættes
Koldhævning:
Dejen kommes i en smurt beholder eller hævekurv og stilles på køl i minimum 10 timer.
Straks bagning: hævetid 1-2 timer
Dejen vendes ud og formes/skæres forsigtigt til brød eller boller og bages ved 220º (boller bages i ca. 14 min, brød bages til en kernetemperatur på 99 grader).
Print opskrift