Opskrift
Softkernerugbrød
Softkernerugbrødet er et dejligt kernefyldt rugbrød med en intens smag af rug. Smagen er rundet af med syrlighed fra tørret surdej.
Fremgangsmåde:
Rør alle ingredienser sammen til en ensartet og homogen dej (ca. 2-3 min i røremaskine). Hæld dejen i en 1,5 L form.
Rugbrødsdejen skal hæve ved stuetemperatur i 1 time (eller til den er vokset 1/3). Forvarm ovnen til 220o.
Sæt brøddejen i ovnen og skru ned til 180o. Bag ca. 1 time eller til brødet her en kernetemperatur på 96o.
Tip:
Der kan med fordel tilsættes lidt mere vand/væske til dejen. Dette kan gøre dejen mere våd og flydende. Den anbefalede vandmængde er vejledende. Tilsæt vandet/væden lidt af gangen og hold øje med dejen og prøv dig frem.
Softkernerugbrød med surdej:
Softkerneblandingen kan også bages med surdej. Erstat blot gæren med 150 g aktiv/bageklar surdej (rug eller hvede) og brug gerne ca. 29 grader varmt vand. Følg i øvrigt opskriften. Når dejen er hældt i formen skal den hæve ca. 20 % (typisk 1-2 cm). Tiden afhænger af rumtemperatur og surdejsaktivitet, men hævetiden er typisk mellem 2 og 4 timer.
Hæver din dej for kort tid, vil brødet sprække i toppen under bagning. Hæver dejen for lang tid vil den falde sammen i toppen og midten af brødet vil forblive ubagt.