Opskrift
Softkernerugbrød
Softkernerugbrødet er et dejligt kernefyldt rugbrød med en intens smag af rug. Smagen er rundet af med syrlighed fra tørret surdej.
Softkernerugbrød med gær
Rør alle ingredienser sammen til en ensartet og homogen dej (ca. 2-3 min i røremaskine). Hæld dejen i en 1,5 L form.
Rugbrødsdejen skal hæve ved stuetemperatur i 1-2 timer (eller til den er vokset 1/3). Forvarm ovnen til 220o.
Sæt brøddejen i ovnen og skru ned til 180o. Bag ca. 1 time eller til brødet her en kernetemperatur på 96o.
Tip:
Der kan med fordel tilsættes lidt mere vand/væske til dejen. Dette kan gøre dejen mere våd og flydende. Den anbefalede vandmængde er vejledende. Tilsæt vandet/væden lidt af gangen og hold øje med dejen og prøv dig frem.
Softkernerugbrød med surdej
Softkerneblandingen kan også bages med surdej. Erstat blot gæren med 150 g aktiv/bageklar surdej (rug eller hvede) og brug gerne ca. 29 grader varmt vand. Følg i øvrigt opskriften. Når dejen er hældt i formen skal den hæve ca. 20 % (typisk 1-2 cm). Tiden afhænger af rumtemperatur og surdejsaktivitet, men hævetiden er typisk mellem 2 og 4 timer.
OBS: Hæver din dej for kort tid, vil brødet sprække i toppen under bagning. Hæver dejen for lang tid vil den falde sammen i toppen og midten af brødet vil forblive ubagt.