fbpx
Opskrift

Softkernerugbrød

Softkernerugbrødet er et dejligt kernefyldt rugbrød med en intens smag af rug. Smagen er rundet af med syrlighed fra tørret surdej.

 

Fremgangsmåde:

Rugbrødsdejen røres i intervaller for, at melet langsomt kan til at optage væsken.

Rør alle ingredienser sammen i en skål. Når dejen er ensartet og homogen – lad den hvile i ca. 10 min. Rør dejen igen (ca. 2 min.). Lad den hvile i 30 min. Rør dejen en sidste gang inden, den kommer i en 1 L form.

Rugbrødsdejen skal hæve ved stuetemperatur i 1-1,5 time (eller til den er vokset 1/3). Forvarm ovnen til 220o.

Sæt brøddejen i ovnen og skru ned til 180o. Bag ca. 1 time eller til brødet her en kernetemperatur på 96o.

Tip:
Der kan med fordel tilsættes lidt mere vand/væske til dejen. Dette kan gøre dejen mere våd og flydende. Den anbefalede vandmængde er vejledende. Tilsæt vandet/væden lidt af gangen og hold øje med dejen.

Print opskrift

Bestil til opskriften

Softkernerugbrød – 500 g

24,95 kr

DKK inkl moms

Tilføj til kurv
Softkernerugbrød – Kasse (6×500 g)

135,00 kr

DKK inkl moms

Tilføj til kurv