Opskrift

Softkernerugbrød

Softkernerugbrødet er et dejligt kernefyldt rugbrød med en intens smag af rug. Smagen er rundet af med syrlighed fra tørret surdej.

 

Softkernerugbrød med gær

Rør alle ingredienser sammen til en ensartet og homogen dej (ca. 2-3 min i røremaskine).  Hæld dejen i en 1,5 L form.

Rugbrødsdejen skal hæve ved stuetemperatur i 1-2  timer (eller til den er vokset 1/3). Forvarm ovnen til 220o.

Sæt brøddejen i ovnen og skru ned til 180o. Bag ca. 1 time eller til brødet her en kernetemperatur på 96o.

Tip:
Der kan med fordel tilsættes lidt mere vand/væske til dejen. Dette kan gøre dejen mere våd og flydende. Den anbefalede vandmængde er vejledende. Tilsæt vandet/væden lidt af gangen og hold øje med dejen og prøv dig frem.

 

Softkernerugbrød med surdej

Softkerneblandingen kan også bages med surdej. Erstat blot gæren med 150 g aktiv/bageklar surdej (rug eller hvede) og brug gerne ca. 29 grader varmt vand. Følg i øvrigt opskriften. Når dejen er hældt i formen skal den hæve ca. 20 % (typisk 1-2 cm). Tiden afhænger af rumtemperatur og surdejsaktivitet, men hævetiden er typisk mellem 2 og 4 timer.

OBS: Hæver din dej for kort tid, vil brødet sprække i toppen under bagning. Hæver dejen for lang tid vil den falde sammen i toppen og midten af brødet vil forblive ubagt.

Print opskrift

Økologiske brødblandinger

Økologisk Hvede Signaturbrød

Brødblanding til det bagværk, der er smagt til med tørret surdej, som underbygger det færdige brøds kornfulde smag.

30,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder
Økologisk Softkernerugbrød

Økologisk Softkernerugbrød er et kernefyldt mørkt rugbrød med god smag og luftig krumme.

26,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder
Økologisk Basis-rugbrød

Økologisk Basis-rugbrød er en stærk grunddej, som giver dig mulighed for at være kreativ i køkkenet. Lav et blødt rugbrød eller tilføj kerner eller gulerødder, lige som du har lyst til.

26,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder
Økologisk Solsikkerugbrød

Mejnerts økologiske Solsikkerugbrød er en blanding, som giver dig et let og lækkert rugbrød.

26,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder

Flere opskrifter

Basis Rugbrød

Basis rugbrødet giver et blødt og lækkert rugbrød med masser af kornsmag. Blandingen er 100% økologisk og gør rugbrødsbagning let – uden at gå på kompromis med kvalitet. Fremgangsmåde: Alle ingredienser røres grundigt sammen, fyldes i en bageform (ca. 1,5-2 L) og stilles til hævning ca. 1 time ved stuetemperatur. Bages ved 180º varmluft i...

Hvede Signaturbrød - blanding

Hvede Signaturbrødet er en god sammensætning af tre af vores meltyper. Hvedemel sigtet, hvedemel type 00, ølandshvedemel fuldkorn. Kombinationen af disse meltyper giver dette brød alt det, som et godt brød skal have. God variationsevne og en god luftig krumme. Den har en stabil dej, som kan tilføres mange smagsnuancer. Brødet er bagt til med...

Kartoffel Rugbrød

Hvis der er noget vi er gode til her i Danmark, så er det at spise kartofler og bage rugbrød! Derfor har vi kombineret de to byggesten og lavet Kartoffel rugbrødet. Kartofler bidrager til en fantastisk saftig krumme, som forbliver saftig i lang tid. Rugbrødet kan nemt bages med hvedesurdej eller rugsurdej. Opskriften passer til...

Vi dyrker, høster, stenformaler - du bager

Dyrket på egne økologiske marker

Vi dyrker alt vores korn selv, på vores egne økologiske marker på vestsjælland. Det bedste udvælges fra årets høst til møllen.

Stenkværnet for mere smag

Alt vores mel er formalet på stenkværn på vores egen mølle. Det giver mel med mere smag, struktur og næring fra naturens side.

Cirkulær produktion

Vi kan stå inde for hele processen Fra Muld til Mund, og derfor er vores emballage også genanvendelig. Læs mere om vores folieposer her

Naturlig omtanke

Solceller på gårdens mange tage, forsyner produktionen med strøm, restprodukter genanvendes, er blot nogle eksempler på hvordan vi kan skabe en produktion med så stor omtanke for naturen som muligt. Læs mere her