Opskrift
Mejnerts Signaturbrød
Mejnerts signaturbrød. Smag, struktur og gode bageegenskaber. Signaturbrøds-opskriften giver dig et hvedebrød, som rummer alt det bedste fra Mejnerts Mølle.
Fremgangsmåde:
Alle ingredienser (undtagen salt) kommes i røreskål og æltes 6-8 min – til dejen begynder at samle sig. Herefter tilsættes salt og dejen æltes ved høj hastighed i 4 min.
Vær opmærksom på, at dejen ikke bliver varmere end 29 grader. Dej-temperaturen skal ideelt være omkring 26-28 grader. Her aktiveres glutenstrukturen bedst.
Dejen kommes i en smurt beholder. Lad den stå ved stuetemperatur til den er begyndt at hæve. Gerne ca. 20-30 % forøgelse af volumen. Sæt herefter dejen i kølaskebet i min. 12-15 timer.
Efter endt hævning vendes dejen ud på et meldrysset bord og foldes forsigtig ind over sig selv. Hvis dejen er sat til hævning i en hævekurv, skal den ikke foldes men blot vendes ud. Bag brødet i en varm ovn (230º varmluft) til en kernetemperatur på 96-99 grader (ca. 40 min).
Print opskrift