Opskrift
Surdejsbrød med Karamelrug
Et fantastisk surdejsbrød med en masse unik smag. Ved at tilføje vores karakteristiske Karamelrug får du et surdejsbrød som er fyldt med smag. Økologisk Karamelrug giver brødet farve men samtidig en unik tilføjelse i smag.
Vores Karamelrug er nemlig en lys maltmel, som er baseret på rugkerner. Rugkernerne er ristet og maltet skånsomt og stivelsen fra rugkerne omdannes til sukker, som giver denne stenformalede maltmel en naturlig sødme og fornemmelse af karamel.
Sådan bager du surdejsbrød med Karamelrug
Dag 1
Afmål vand (350 g) og kom surdejen heri. Bland og opløs surdejen i vandet.
Tilsæt melet og bland det sammen med vandet, til der ikke er mere tørt mel. Dejen vil være tung og kompakt, men det er helt i orden. Lad blandingen hvile i 40-60
minutter.
Masser/ælt salt og 30 g vand ind i dejen. Herefter folder du dejen 1. gang og ligger den over i en ren skål. Lad dejen hæve 15-20 minutter ved stuetemperatur.
Fold 2. gang. Dejen skal foldes 5 gange med 15-20 minutters interval
Lad dejen hæve i 1 time, og fold. Lad den hæve igen.
Når dejen har hævet i 2-4 timer (eller er hævet 30-40%), vendes den ud på et let meldrysset bord. Dejen skal nu pre-shapes. Brug en dejdeler eller bordskraber til at forme dejen i en rund cirkel. Lad dejen hvile i 30 minutter.
Vend dejen og ’åben’ den. Fold nu dejen, spænd den op og kom den i hævekurven. Lad dejen slappe af i 15 minutter og sæt den til at koldhæve i køleskabet natten over.
Dag 2
Tænd ovnen på 250 grader almindelig ovn med en bagesten eller bagestål i. Lad den varme op i ca. 30-45 minutter.
Vend dejen ud på en bagespade, og drys med mel eller snit brødet.
Bag brødet i 15 minutter. Skru ovnen ned på 230 grader og bag brødet yderligere 15-20 minutter. Tjek om brødet er færdigt ved at tage kernetemperaturen (98 grader).
Velbekommen og vi håber du syntes det er et lige så fantastisk surdejsbrød med Karamelrug som vi gør.
Print opskrift