Opskrift
Surdejsstykker med Karamelrug
Surdejsstykker med Karamelrug er en klassisk surdejsbolle, men med en helt særlig og karakteristisk smag fra vores Karamelrug.
Vores Karamelrug er en lys maltmel, som differentierer sig ved at være lavet på rugkerner. De er skånsomt ristet og maltet, og derfor får denne lyse maltmel en naturlig sødme fra rugens eget stivelse med en fornemmelse af karamel.
Sådan bager du surdejsstykker med Karamelrug
Dag 1
Afmål vand (350 g) og kom surdejen heri. Bland og opløs surdejen i vandet.
Tilsæt melet og bland det sammen med vandet, til der ikke er mere tørt mel. Dejen vil være tung og kompakt, men det er helt i orden. Lad blandingen hvile i 40-60
minutter.
Masser/ælt salt og 30 g vand ind i dejen. Herefter folder du dejen 1. gang og ligger den over i en ren skål. Lad dejen hæve 15-20 minutter ved stuetemperatur.
Fold 2. gang. Dejen skal foldes 5 gange med 15-20 minutters interval
Lad dejen hæve i 1 time, og fold. Lad den hæve igen.
Når dejen har hævet i 2-4 timer (eller er hævet 30-40%), vendes den ud på et let meldrysset bord. Dejen skal nu pre-shapes. Brug en dejdeler eller bordskraber til at forme dejen i en rund cirkel. Lad dejen hvile i 30 minutter og sæt det til at koldhæve i køleskabet natten over.
Dag 2
Tænd ovnen på 230 grader almindelig ovn med en bageplade eller bagestål. Lad den varme op i ca. 30-40 minutter. Kom en bradepande ind nederst i ovnen og lad den blive varm sammen med ovnen.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og drys eventuelt med kerner eller frø på toppen. Hak dine surdejsstykker ud og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Hæld kogende vand i bradepanden i ovnen for at skabe damp i ovnrummet. Bag bollerne i 8-10 min. Fjern bradepande med vand, skru ovnen ned på 230 grader og bag bollerne yderligere 2-5 min.
God fornøjelse med surdejsstykker med Karamelrug.
Print opskrift