fbpx
Opskrift

Surdejsstykker med Karamelrug

Surdejsstykker med Karamelrug er en klassisk surdejsbolle, men med en helt særlig og karakteristisk smag fra vores Karamelrug.

Vores Karamelrug er en lys maltmel, som differentierer sig ved at være lavet på rugkerner. De er skånsomt ristet og maltet, og derfor får denne lyse maltmel en naturlig sødme fra rugens eget stivelse med en fornemmelse af karamel.

 

Sådan bager du surdejsstykker med Karamelrug

Dag 1

Afmål vand (350 g) og kom surdejen heri. Bland og opløs surdejen i vandet.
Tilsæt melet og bland det sammen med vandet, til der ikke er mere tørt mel. Dejen vil være tung og kompakt, men det er helt i orden. Lad blandingen hvile i 40-60
minutter.

Masser/ælt salt og 30 g vand ind i dejen. Herefter folder du dejen 1. gang og ligger den over i en ren skål. Lad dejen hæve 15-20 minutter ved stuetemperatur.

Fold 2. gang. Dejen skal foldes 5 gange med 15-20 minutters interval

Lad dejen hæve i 1 time, og fold. Lad den hæve igen.

Når dejen har hævet i 2-4 timer (eller er hævet 30-40%), vendes den ud på et let meldrysset bord. Dejen skal nu pre-shapes. Brug en dejdeler eller bordskraber til at forme dejen i en rund cirkel. Lad dejen hvile i 30 minutter og sæt det til at koldhæve i køleskabet natten over.

 

Dag 2

Tænd ovnen på 230 grader almindelig ovn med en bageplade eller bagestål. Lad den varme op i ca. 30-40 minutter. Kom en bradepande ind nederst i ovnen og lad den blive varm sammen med ovnen.

Vend dejen ud på et meldrysset bord og drys eventuelt med kerner eller frø på toppen. Hak dine surdejsstykker ud og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Hæld kogende vand i bradepanden i ovnen for at skabe damp i ovnrummet. Bag surdejsstykkerne i ca. 12-15 min.

 

God fornøjelse med surdejsstykker med Karamelrug.

Print opskrift

Økologisk Karamelrug

Økologisk Karamelrug er en lys maltmel som er lavet af vores egne maltede og ristede økologiske rugkerner. Når rugkernerne bliver maltet omdannes stivelsen til sukker. Det er derfor rugkernens eget naturlige sukker der gør at vores Karamelrug har en sødme og noter af karamel.

Surdejsbrød med Karamelrug

Et fantastisk surdejsbrød med en masse unik smag. Ved at tilføje både Mariagertoba og vores karakteristiske Karamelrug får du et surdejsbrød som er fyldt med smag. Mariagertobaen i sig selv giver en fantastisk smag af brød og en lidt mørkere krumme. Sammen med vores Karamelrug får den også farve men samtidig en unik tilføjelse i...

Cookies med Karamelrug

Disse lækre og store cookies bliver sprøde udenpå og bløde indeni. De får en helt særlig og fyldig smag, blandt andet fordi vi har tilføjet vores karamelrug, som er en lys maltmel. Vores Karamelrug differentierer sig fra andet maltmel, ved at være på rugkerner, og så er de maltet med rugens egen sukker og giver...