Opskrift
Cookies med Karamelrug
Disse lækre og store cookies bliver sprøde udenpå og bløde indeni. De får en helt særlig og fyldig smag, blandt andet fordi vi har tilføjet vores karamelrug, som er en lys maltmel.
Vores Karamelrug differentierer sig fra andet maltmel, ved at være på rugkerner, og så er de maltet med rugens egen sukker og giver en naturlig sødme og strejf af karamel til smagen.
Dét sammen med chokolade, smør og brun farin giver en sød, sprød og smagfuld cookie med strejf af karamel.
Sådan bager du cookies med Karamelrug
Pisk sukker, farin og blødt smør sammen godt sammen i 3-4 minuttet
Tilsæt æg og pisk massen luftig og lys
Bland karamelrug, mel, bagepulver, salt og vaniljesukker sammen og rør det sammen med resten af massen
Hak chokoladen i mindre stykker og vend det i cookiedejen.
Form kugler af 40 g, drys hver enkelt med en lille smule flagesalt og placer dem i en bakke/fad, som kan komme på køl. Smagen udvikler sig og derfor bør din dej stå på køl min. en time inden du bager dem.
Fordel dine cookies på en bageplade med godt plads mellem hinanden og bag dem i en forvarmet ovn på 175 grader varmluft i ca. 12 min. De skal være bløde i midten, når de kommer ud af ovnen.
Lad dine cookies køle af på en bagerist.
Tip: Du kan fryse dine ubagte cookies, så du altid kan trylle nybagte cookies frem.
Print opskrift