Opskrift
Kardemommesnurrer
Søde og smagsfulde kardemommesnurrer, som er bagt med vores økologiske Hvedemel Fint og Karamelrug.
Karamelrugen er ristede og maltede rugkerner, så selvom disse kardemommesnurrer er en lækker og sød kage, så er der også 150g rugmel med en masse fuldkorn og nærring…og ikke mindst en unik smag.
Sådan bager du kardemommesnurrer
Hæld kold mælk i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme og ælt dejen til den er helt glat og blank og slipper skålen. Det tager ca. 4-6 min. Brug en røremaskine og indstil den på lav hastighed.
Skær smørret i små terninger, og kom dem i dejen, som nu skal æltes til den er blank og glat – det tager ca. 3-4 min.
Lad herefter dejen hvile lunt i 1½ time med et klæde over.
Sådan former du kardemommesnurrerne
Slå dejen ned til en fast klump, vend dejen ud på et meldrysset bord. Rul nu dejen ud til et rektangel på ca. 30×60 cm.
Smør remoncen ud over dejpladen, så det er jævnt fordelt. Fold en tredjedel af dejen ind mod midten og fold den anden tredjedel indover den første, så du har 3 lag dej. Rul nu dejen ud igen til ca. 30×30 cm, og skær den i 12 strimler, der er 30 cm lange og ca. 2,5 cm brede
Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende, og sno dejen modsat fra hver ende, så den får 6-7 snoninger. Tryk ikke så hårdt, at du klemmer remoncen ud.
Tag den snoede dejstrimmel op med den ene hånd og sno den 2 gange om din anden hånds pege- og langefinger. Læg den resterende dejsnip henover de to snoninger, placér den mellem din pege- og langefinger, og træk fingrene til dig, så snippen hæftes ind i kanelsnurren.
Hævetid og bagetid
Sæt kanelsnurrerne på et par bageplader med bagepapir, så snoringerne vender opad. Lad kanelsnurrerne hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse.
Pensl kanelsnurrerne med æg og bag dem ved 175° i ca. 12 min. Afkøl kanelsnurrerne på en rist.
Print opskrift