fbpx
Opskrift

Kardemommesnurrer

Søde og smagsfulde kardemommesnurrer, som er bagt med vores økologiske Hvedemel Fint og Karamelrug.

Karamelrugen er ristede og maltede rugkerner, så selvom disse kardemommesnurrer er en lækker og sød kage, så er der også 150g rugmel med en masse fuldkorn og nærring…og ikke mindst en unik smag.

 

Sådan bager du kardemommesnurrer

Hæld kold mælk i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme og ælt dejen til den er helt glat og blank og slipper skålen. Det tager ca. 4-6 min. Brug en røremaskine og indstil den på lav hastighed.

Skær smørret i små terninger, og kom dem i dejen, som nu skal æltes til den er blank og glat – det tager ca. 3-4 min.

Lad herefter dejen hvile lunt i 1½ time med et klæde over.

 

Sådan former du kardemommesnurrerne

Slå dejen ned til en fast klump, vend dejen ud på et meldrysset bord. Rul nu dejen ud til et rektangel på ca. 30×60 cm.

Smør remoncen ud over dejpladen, så det er jævnt fordelt. Fold en tredjedel af dejen ind mod midten og fold den anden tredjedel indover den første, så du har 3 lag dej. Rul nu dejen ud igen til ca. 30×30 cm, og skær den i 12 strimler, der er 30 cm lange og ca. 2,5 cm brede

Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende, og sno dejen modsat fra hver ende, så den får 6-7 snoninger. Tryk ikke så hårdt, at du klemmer remoncen ud.

Tag den snoede dejstrimmel op med den ene hånd og sno den 2 gange om din anden hånds pege- og langefinger. Læg den resterende dejsnip henover de to snoninger, placér den mellem din pege- og langefinger, og træk fingrene til dig, så snippen hæftes ind i kanelsnurren.

 

Hævetid og bagetid

Sæt kanelsnurrerne på et par bageplader med bagepapir, så snoringerne vender opad. Lad kanelsnurrerne hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse.

Pensl kanelsnurrerne med æg og bag dem ved 175° i ca. 12 min. Afkøl kanelsnurrerne på en rist.

 

Print opskrift

Økologisk Karamelrug

Økologisk Karamelrug er en lys maltmel som er lavet af vores egne maltede og ristede økologiske rugkerner. Når rugkernerne bliver maltet omdannes stivelsen til sukker. Det er derfor rugkernens eget naturlige sukker der gør at vores Karamelrug har en sødme og noter af karamel.

Cookies med Karamelrug

Disse lækre og store cookies bliver sprøde udenpå og bløde indeni. De får en helt særlig og fyldig smag, blandt andet fordi vi har tilføjet vores karamelrug, som er en lys maltmel. Vores Karamelrug differentierer sig fra andet maltmel, ved at være på rugkerner, og så er de maltet med rugens egen sukker og giver...

Surdejsstykker med Karamelrug

Surdejsstykker med Karamelrug er en klassisk surdejsbolle, men med en helt særlig og karakteristisk smag fra vores Karamelrug. Vores Karamelrug er en lys maltmel, som differentierer sig ved at være lavet på rugkerner. De er skånsomt ristet og maltet, og derfor får denne lyse maltmel en naturlig sødme fra rugens eget stivelse med en fornemmelse...