fbpx
Opskrift

Mariagertobabrød med valnødder og tranebær

Opskriften på Mariagertobabrød med valnødder er udviklet af Marco H. Petersen i forbindelse med testbagning af vores Mariagertoba.

Dag 1
Bland mel, vand og den aktive surdej sammen i en skål og lad det stå i ca. 45 minutter. (Fermentolyse)

Tilsæt herefter salt, nødder og bær og rør dejen på maskine ved lav hastighed i 10-20 minutter til dejen slipper skålens kant. Kom herefter dejen i en plastikbøtte.

De næste to timer laver du 2-4 foldninger af dejen. Du skal folde indtil du fornemmer at dejens egen styrke begynder at holde formen. Efter foldningerne skal dejen hæve yderligere 2-4 timer. Måden du kan se om din dej er færdig med at hæve inde pre-shape er ved at tage et lille stykke af dejen og komme i et glas med koldt vand. Hvis dejen kan flyde, så er din dej klar til pre-shape.

Når dejen er hævet hældes den ud på et bord, deles i to og strammes op, hvorefter den skal hæve utildækket i 30 minutter.
Giv dejen final shape og kom brødene op i hævekurve, hvor de står i ca. 15-30 minutter inden de kommes på køl natten over.

Dag 2
Varm ovn, bagestål og en bradepande op ved 270 grader i 30-60 minutter. (over/under varme) Placer bagestålet i toppen af ovnen husk der skal være plads til brødet og placer bradepanden nederst i ovnen.

Tag brødende ud fra køl, drys eventuelt med lidt mel for det visuelle udtryk. Rids brødene og sæt dem i ovnen samtidig med du kommer 1 L kogende vand i bradepanden. Skru ovnen ned til 210 grader og bag i 20 minutter.
Efter 20 minutter fjernes bradepanden med vand og brødene bager videre ved 230 grader varmluft indtil de har opnået den ønskede afbagning.

Husk at lade brødet afkøle på en rist, også selvom det kan være svært at vente 😉

 

Print opskrift