Opskrift
Brunkager med Karamelrug
Opskriften på Brunkager med Karamelrug er udviklet af Anja Malle.
I vores opskrift på lækre og sprøde brunkager til julens småkagedåse, har vi tilføjet vores økologiske Karamelrug.
Det giver en helt særlig smag til brunkagerne.
Sådan bager du dine Brunkager
Varm sirup, smør og sukker til sukkeret er opløst og tag gryden af varmen. Vend kanel, nelliker, mandler, appelsinskal og Karamelrug i massen og lad den afkøle i ca. 10 min.
Opløs potasken i det varme vand og vend det sammen med melet i den lune masse. Bland det hele sammen til en ensartet masse. Den vil stadig være relativ blød, fordi den er lun.
Hæld massen ud på et stykke bagepapir og rul bagepapiret sammen om massen så det danner en rund aflang småkagestang. Dejen kommes på køl i minimum 4 timer og gerne natten over, så er den nemmest at skære.
Den afkølede dej skæres i tynde skiver og lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Småkagerne bages ved 175 grader i ca.8-10 min. til de er let gyldne. OBS. Småkagerne er bløde når du tager dem ud, men læg dem til afkøling på en bagerist og så vil de blive sprøde.
Tip: Du kan nemt komme andre nødder i også, pistacienødder giver også en lækker smag i brunkager.
Print opskrift