Opskrift
Æbletærte med Karamelrug
Opskriften på Æbletærte med Karamelrug er udviklet af Emma Kidmose, Nicoline Bøgh, Simon Grønning og Lærke Fan Møller Abel, studerende på Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Aarhus.
En fantastisk æbletærte, med mazarinmasse og en bund der indeholder både Hvedeklid og Karamelrug.
Hvedekliden er fyldt med smag, struktur og næring fra den hele hvedekerne. Læs mere om økologisk Hvedeklid og fordelene ved at bruge det i køkkenet her.
Karamelrugen tilfører smagen af rug og fordi de maltede rugkerner har en sødme fra naturens side afgiver de også skønne noter af Karamel og er en fantastisk smagsgiver.
Sådan laver du Æbletærte med Karamelrug
Start med at forvarme ovnen på 180 grader varmluft
Mørdej
Bland Hvedemel Fint, Hvedeklid, Karamelrug, rørsukker og salt sammen i en skål, indtil der ikke er klumper i.
Skær smørret ud i mindre stykker og bland det sammen med de tørre ingredienser samt ægget til en ensartet masse. Når dejen har samlet sig skal man stoppe med at ælte.
Pak dejen ind i husholdningsfilm og sæt den på køl i 30 minutter.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir indtil den er 0,5 cm tyk. Løft herefter den udrullede dej over i et tærtefad med en diameter på 26 cm.
Mas dejen godt ned i bunden og op af kanterne af tærteformen. Skær kanten til med en kniv. Prik huller i bunden med en kniv eller gaffel og forbag tærtedejen i 10 minutter.
Mazarinmasse
Rør marcipan og sukker sammen, indtil sukkeret er godt rørt ind i marcipanen.
Tilsæt herefter smørret lidt af gangen og derefter ægget.
Til sidst tilsættes hvedemelet og rør nu massen indtil den er ensartet.
Fordel mazarinmassen ud på tærtedejen efter den er forbagt og fordel derefter æbleskiverne i et fint mønster. Brug evt. resterende dej som pynt på tærten.
Drys æbletærten med lidt kanelsukker og bag den i 30 minutter, indtil mazarinmassen er fast.
Server æbletærten med creme fraiche.
Print opskrift