fbpx
Opskrift

Fyldte Æbleskiver

Der er ikke noget bedre end at spise nybagte æbleskiver sammen med venner og familie. Herhjemme hører det juletiden til og det er efterhånden blevet en tradition, at vi laver æbleskiver og drikker gløgg eller kaffe til.

Her får du min absolutte bedste opskrift på æbleskiver. Den er udviklet sammen med min mor og min svigermor – og vi er ret overbevist om, at du vil elske den.

God jul og god bagelyst.

 

Fremgangsmåde:

Start med at tage kærnemælk, smør og æg ud af køleskabet, så det kan nå at temperere.

Find en stor skål og kom en sigte over. Vej mel, kardemomme, vanilje, natron og bagepulver af og sigt det sammen.

Smelt smørret i en kasserolle. Når smørret er smeltet tages gryden af varmen, køl af. Hæld kærnemælken i det let afkølede smør.

Find en ren skål til hviderne og del æggene. Æggeblommerne skal op i kasserollen med smør og kærnemælk. Pisk nu æggehviderne helt stive, og først når de er stive kommer du sukkeret i, én teskefuld af gangen. Det hjælper med at stabilisere skummet og giver dejlige, luftige æbleskiver.

 

Kom kærnemælks-blandningen op i mel-blandningen og pisk det godt sammen. Vend herefter forsigtigt æggehviderne sammen med dejen, sørg for ikke at slå luften ud. Hvis du bruger surdejsrester eller citron vendes de i på dette stadie.

Opvarm æbleskivepanden og kom lidt smør i hvert hul.

Fyld hullerne trekvart op med dej. Vend æbleskiverne en halv omgang, når de begynder at stivne og hæve i kanterne. Brug evt. en strikkepind eller tandstikker.

Når æbleskiven er vendt en kvart omgang (så den bagte skal står lodret op), bliver der et hul i æbleskiven, og så er der plads til fyldet. Når fyldet er i, kommes der lidt mere dej ind i æbleskiven, før den vendes helt rundt. På denne måde får man de fineste runde og fyldige æbleskiver.

Bag dem færdig og nyd dem direkte af panden og smug-spis gerne et par stykker undervejs..

 

Kærlig hilsen Rebekka Brokman

Find min på Instagram @rebekkabrokman

 

Print opskrift