Opskrift
Ølands fastelavnboller
Fremgangsmåde:
Dejen:
Lun mælken i en gryde, til den er omkring 35-38º varmt.
Tag gryden af varmen og kom smørret i mælken. Når smørret er smeltet, smuldres gæren i og røres rundt.
Ølandshvedemel fuldkorn blandes i en skål med vanilje, sukker, salt og kardemomme.
Tilsæt æg og de tørre ingredienser i gryden. Rør godt rundt. Tilsæt derefter den sigtede ølandshvedemel lidt ad gangen.
Håndælt dejen godt på bordpladen i omkring 5 minutter. Undgå at bruge røremaskine. Dejen skal være smidig og blød uden at klistre til hænderne.
Lad dejen hæve i en skål med et rent viskestykke over i 30-45 minutter.
Remonce:
Ælt sukker og marcipan, hakkede mandler og æbletern sammen, pisk derefter hurtigt smør i med en el-pisker.
Form fastelavnsbollerne:
Når dejen har hævet, så rulles den ud i en stor firkant, lidt under 0,5 cm tyk og skæres ud i firkanter, ca. 15×15 cm. På hver firkant lægges 1 spsk. remonce. Fold hjørnerne af dejen ind over fyldet og klem dejen godt sammen i samlingerne, så der ikke er nogen steder hvor fyldet kan løbe ud. Læg dem på en bageplade med bagepapir og samlingen nedad.
Lad fastelavnsbollerne hæve igen i omkring 30-45 minutter under et rent viskestykke. Når de er hævet færdigt, pensles de med æg og sættes i en 175º varm ovn og bages i omkring 15-20 minutter.
Lad fastelavnsbollerne køle lidt af på en rist og pisk imens en tyk glasur. Pynt evt. med tørret havtorn og hvide chokoladespåner
Print opskrift