fbpx
Opskrift

Kanelsnurrer

Fremgangsmåde:

Hæld kold mælk i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme og ælt dejen til den er helt glat og blank og slipper skålen. Det tager ca. 4-6 min.

Brug en røremaskine og indstil den på lav hastighed. Skær smørret i små terninger, og kom dem i dejen, som nu skal æltes til den er blank og glat – det tager ca. 3-4 min. Lad herefter dejen hvile lunt i 1½ time med et klæde over. Slå dejen ned til en fast klump, vend dejen ud på et meldrysset bord. Rul nu dejen ud til et rektangel på ca. 30×60 cm. Smør remoncen ud over dejpladen, så det er jævnt fordelt.

Fold en tredjedel af dejen ind mod midten og fold den anden tredjedel indover den første, så du har 3 lag dej. Rul nu dejen ud igen til ca. 30×30 cm, og skær den i 12 strimler, der er 30 cm lange og ca. 2,5 cm brede. Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende, og sno dejen modsat fra hver ende, så den får 6-7 snoninger. Tryk ikke så hårdt, at du klemmer remoncen ud.

Tag den snoede dejstrimmel op med den ene hånd og sno den 2 gange om din anden hånds pege- og langefinger. Læg den resterende dejsnip henover de to snoninger, placér den mellem din pege- og langefinger, og træk fingrene til dig, så snippen hæftes ind i kanelsnurren. Sæt kanelsnurrerne på et par bageplader med bagepapir, så snoringerne vender opad. Lad kanelsnurrerne hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse. Pensl kanelsnurrerne med æg og bag dem ved 200° i ca. 12–14 min. Afkøl kanelsnurrerne på en rist.

Print opskrift

Bestil til opskriften

Hvedemel Sigtet – 1 kg

25,00 kr

DKK inkl moms

Tilføj til kurv
Ølandshvedemel Sigtet – 1 kg

35,00 kr

DKK inkl moms

Tilføj til kurv