fbpx
Opskrift

Surdejsfocaccia med Mariagertoba

Et lækkert hjemmebagt surdejsfocaccia bagt med vores Mariagertoba. Du kan give brødet dit eget præg, ved at komme din yndlings topping på. I opskriften har vi brugt friske tomater og rosmarin, men andre gode bud kunne være oliven, syltede rødløg eller en rest ost.

Dag 1
Start med at røre mel, vand og den aktive surdej sammen. Massen skal gerne ligne sådan en meget tyk omgang havregrød. Lad det stå og trække i ca. 30 minutter. Processen her kaldes fermentolyse og det er i denne proces at enzymerne i melet aktiveres og udvikler det ønskede glutennet, som giver en elastisk dej.

Efter 30 minutter tilføjes salt og de 40 g vand og dejen æltes. Dejen skal æltes til den bliver glat og blank i overfladen og den slipper siderne i rørekedlen.

Den færdigæltede dej kommes i en plastbøtte, hvorefter den foldes første gang. Dejen skal gerne foldes mellem 3-5 gange med 20 minutters hvile i mellem. Foldningerne er med til at styrke dejen, men hvis tiden er knap, kan disse godt undlades.

Når dejen er hævet ca. 30% sættes den på køl, hvor den skal stå i minimum 12 timer og koldhæve.

Dag 2
Beklæd en form, som kan tåle at komme i ovnen med bagepapir og fordel forsigtigt den koldhævede dej i en formen. Kom eventuelt en lille smule vand på fingerne, så er det nemmere at fordele dejen uden at du kommer til rykke alt for meget i den.
Læg et klæde over dit brød og lade det hæve ved stuetemperatur i 2-3 timer til der fremkommer tydelige luftbobler.

Efter endt hævning fordeles toppingen ud over dejen. Prik forsigtigt i dejen med fingerspidserne, således toppingen kommer ned i dejen.

Bag brødet ved 200 grader i ca. 18-22 minutter til det er gyldent og færdigbagt.

 

 

 

Print opskrift