fbpx
Opskrift

Ølandsboller med rugkerner

Dag 1:

Start med at fodre din surdej så den er klar til bage med. Vej rugkernerne af i en skål og hæld vand i så vandet står 1 cm over kernerne. Stil dem til side (trækketid ca. 1 time).

Mål vand, surdej og melet af og bland det godt sammen til det er homogent. Stil til autolyse i 45 min. Når dejen har stået til autolyse i 45 min, tilsættes salt og rugkerner. Ælt det godt godt sammen.

Kom dejen over i en ren skål og lad den hæve 20-30 minutter ved stuetemperatur. Fold dejen, og lad den hæve yderligere 30 minutter, hvorefter du folder dejen igen. Lad dejen hæve igen i 30 min. Og fold igen. Lad dejen hæve 1 time, og fold. Lad den hæve igen i en time. Sæt den herefter på køl natten over.

Dag 2:

Tænd ovnen på højeste temperatur, over- og undervarme med et bagestål/sten i. Tag dejen ud af køleskabet og lad den kan temperere imens ovnen varmer op. Når ovnen er varm, vendes dejen ud på et meldrysset bord og deles ud i lige store stykker med en dejspartel. Læg dem på et stykke bagepapir. Vær nænsom når du håndterer dejen, for at bevare luften i dejen. Drys lidt mel over bollerne for at give dem et fint udtryk. Sæt bollerne i ovnen og skru ovnen ned på 230 grader. Bag bollerne i 15-18 min.

Print opskrift

Bestil til opskriften

Økologiske Rugkerner knækkede/valsede – 1 kg

26,95 kr

DKK inkl moms

Tilføj til kurv
Økologisk Type 00 Hvedemel – 1 kg

38,95 kr

DKK inkl moms

Tilføj til kurv
Økologisk Ølandshvedemel Fuldkorn – 1 kg

36,95 kr

DKK inkl moms

Tilføj til kurv