Opskrift
Rug-snack
Tryl dit hverdagsrugbrød om til den lækreste Rug-snack. Fantastisk i madpakken med lidt smør på toppen. Du kan lave Rug-snack af en hel portion rugbrødsdej eller du kan bruge en lille del, når du bager dit rugbrød.
Følg opskrift og fremgangsmåde for ”Rug-rugbrød” og tilføj følgende til dejen:
FREMGANGSMÅDE:
Rør dejen til fyldet er jævnt fordelt.
Sæt dej-klatter på bageplade med en ske eller bag dem i muffins-forme. Drys evt. lidt hakkede mandler på toppen.
Læg et fugtigt klæde eller husholdningsfilm over dejen og lad den hæve til dejen har små lufthuller (på størrelse med knappenålshoveder) i toppen. Det tager ca. 4-6 timer.
Når dejen er hævet, sættes den i en forvarmet ovn på 180 grader (alm. ovn). Bages ca. 1 time. Mål evt. kernetemperatur inden du tager dem ud af ovnen. Et færdigbagt brød skal være 98-99 grader.
Afkøl brødet på en rist.
Print opskrift