fbpx
Opskrift

Focaccia – Hvede Signaturbrød

Focaccia-brødet er bagt på Mejnerts Hvede Signaturbrøds-blanding og gør det nemt for dig at lave et lækkert madbrød, som kan bruges som tilbehør til aftensmaden eller som en lækker snack i madpakken.

Fremgangsmåde:

Alle ingredienser æltes sammen ved medium hastighed i ca. 8 min. Vær opmærksom på dejens temperatur undervejs. Den må ikke overstige 29-30 grader. Skulle den blive varm, så stop æltningen og giv dejen en pause på ca. 10 min. Genoptag herefter æltningen. Se også nedenstående link til video-guide.

Den færdigæltende dej skal være elastisk, have en glat overflade og slippe skålens kanter.

 

Følg nedenstående anvisning afhængigt af om du bage med surdej eller gær:

 

Focaccia med gær:

Vend dejen ud i en smurt bradepande og lad den hæve 2 timer.

Herefter prikkes fordybninger i dejen med fingrene.

Pensel dejen med olie og læg fyldet på. Afslut med havsalt i passendemængde.

Bages ca. 25 min. ved 200-220 grader varmluft.

Video tip – Vi har gjort det nemt for dig.

Klik på linket nedenfor og se videoen:

Sådan ælter du din Hvede Signaturbrøds-dej

 

Focaccia med surdej:

Vend dejen ud i en smurt bradepande og lad den hæve 20 % (ca. 3-5 timer). Hvis du ønsker at koldhæve din focaccia. Sæt da dejen på køl nu. Gerne i 12-48 timer.

Genoptag fremgangsmåden efter koldhævning. Ønsker du ikke at koldhæve din dej. Lad den da hæve ialt 5-7 timer ved stue temperatur, inden du fortsætter.

Pensel dejen med olie og læg fyldet på. Afslut med havsalt i passendemængde. Herefter prikkes fordybninger i dejen med fingrene, så fyldet prikkes en smule ned i dejen. Fordel evt. lidt ekstra olie over dejen.

Bages ialt ca. 25-30 min (varmluft). 10 min. ved 230 grader. Herefter 15 min. ved 180 grader.

Print opskrift

Bestil til opskriften

Økologisk Hvede Signaturbrød – 500 g

30,95 kr

DKK inkl moms

Tilføj til kurv
Pizzadej – 500 g

31,95 kr

DKK inkl moms

Tilføj til kurv
Økologisk Hvede Signaturbrød – Kasse (6×500 g)

167,00 kr

DKK inkl moms

Tilføj til kurv