Opskrift
Focaccia – Hvede Signaturbrød
Focaccia-brødet er bagt på Mejnerts Hvede Signaturbrøds-blanding og gør det nemt for dig at lave et lækkert madbrød, som kan bruges som tilbehør til aftensmaden eller som en lækker snack i madpakken.
Fremgangsmåde:
Alle ingredienser æltes sammen ved medium hastighed i ca. 8 min. Vær opmærksom på dejens temperatur undervejs. Den må ikke overstige 29-30 grader. Skulle den blive varm, så stop æltningen og giv dejen en pause på ca. 10 min. Genoptag herefter æltningen. Se også nedenstående link til video-guide.
Den færdigæltende dej skal være elastisk, have en glat overflade og slippe skålens kanter.
Følg nedenstående anvisning afhængigt af om du bage med surdej eller gær:
Focaccia med gær:
Vend dejen ud i en smurt bradepande og lad den hæve 2 timer.
Herefter prikkes fordybninger i dejen med fingrene.
Pensel dejen med olie og læg fyldet på. Afslut med havsalt i passendemængde.
Bages ca. 25 min. ved 200-220 grader varmluft.
Video tip – Vi har gjort det nemt for dig.
Klik på linket nedenfor og se videoen:
Sådan ælter du din Hvede Signaturbrøds-dej
Focaccia med surdej:
Vend dejen ud i en smurt bradepande og lad den hæve 20 % (ca. 3-5 timer). Hvis du ønsker at koldhæve din focaccia. Sæt da dejen på køl nu. Gerne i 12-48 timer.
Genoptag fremgangsmåden efter koldhævning. Ønsker du ikke at koldhæve din dej. Lad den da hæve ialt 5-7 timer ved stue temperatur, inden du fortsætter.
Pensel dejen med olie og læg fyldet på. Afslut med havsalt i passendemængde. Herefter prikkes fordybninger i dejen med fingrene, så fyldet prikkes en smule ned i dejen. Fordel evt. lidt ekstra olie over dejen.
Bages ialt ca. 25-30 min (varmluft). 10 min. ved 230 grader. Herefter 15 min. ved 180 grader.
Print opskrift