fbpx

Fri fragt på alle ordre over 299,-

Opskrift

Flydetesten

Hvornår er en surdej bedst til bagning?

Flydetesten er den gode tommelfingerregel når du skal se om din surdej er bage-klar. En surdej hæver brød bedst når mængden af mælkesyrebakterier er på maximum. Men hvornår er det?

I det øjeblik, hvor surdejen “topper” i niveau og lufthullerne op ad glassets sider er størst. Her er din surdej mest aktiv. Det betyder dog ikke, at surdejen ikke kan bage flotte brød i tiden omkring. En god tommelfingerregel, som giver dig en god fornemmelse for, hvorvidt din surdej kan bage, er flydetesten. Hvis din surdej kan flyde, kan den hæve dit brød ved bagning.

Fremgangsmåde:

Tag et glas, fyld det med vand og læg 1 tsk. surdej ned i vandet.

Find svar på dine surdejs-spørgsmål i “forstå din surdej” her 

Print opskrift

Forstå din surdej

Surdejsbagning har en stejl læringskurve, men når først koden er knækket, kan du bage fantastiske brød og boller. Måske kan du endda kalde det afstressende at stå med fingrene i dejen? Men først.. Træk vejeret, helt ned i maven. Det er bare en surdej. Vi gør vores bedste for at guide dig sikkert i mål....

Knækbrød med surdejsrester

Får du brugt dine mange surdejsrester til noget fornuftigt? Eller mangler du inspiration? Det er ærgerligt at smide kasseret surdej ned i afløbet. Især når du stadig kan bruge den! Du kan faktisk samle dine kasserede surdejsrester sammen og fryser dem ned. Når du har samlet en fin mængde sammen kan disse laves til kiks...

Choko-noir chokoladeboller

Choko-noir bollerne er mørke chokoladeboller med intens smag af chokolade. Der sker noget fantastisk med smag når man kryds fermenterer. Du har måske ikke tænkt over det, men kakao og chokolade er en fermenteret fødevare. Når kakaostof fermenterer med surdej, for du en fantastisk sød/bitter smag frem. Ligesom i en god 85% mørk chokolade.  ...