Opskrift
Knækbrød med surdejsrester
Får du brugt dine mange surdejsrester til noget fornuftigt? Eller mangler du inspiration?
Det er ærgerligt at smide kasseret surdej ned i afløbet. Især når du stadig kan bruge den! Du kan faktisk samle dine kasserede surdejsrester sammen og fryser dem ned. Når du har samlet en fin mængde sammen kan disse laves til kiks eller knækbrød (Se opskrift under ingredienser).
Surdejsrester er lige ledes fantastiske i pandekagedej eller en vaffeldej. Det er så lækkert og giver en dejlig sprødhed og massere af knas.
Surdejsknækbrød:
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn. Kom et stykke bagepapir på en bageplade. Rør surdej sammen med salt, og fordel det tyndt (!) ud på bagepapiret. Bliver laget for tykt. Bliver knækbrødet ualmindeligt sej, og er ikke til at bide over.
Drys med frø, korn og kerner eller krydderier, alt efter hvad du har i køkkenskabet. Prik i dejen med en gaffel. Så undgår du, at knækbrødet hæver op.
Bag knækbrøddet i 45 minutter, eller til det er helt sprødt.
Afkøl knækbrøddet på en rist, før det brækkes i mindre stykker, og spises med en tykt lag smør. Eller lægges i en lufttæt beholder, hvor de sagtens kan holde sig en måned.
Print opskrift