Opskrift
Pasta med hvedeklid
Her får du opskriften på en hjemmelavet pastadej, som er nem at arbejde med, og som kan rulles ud i hånden, hvis du ikke har en pastamaskine.
Vi har tilføjet hvedeklid til pastadejen, som har et højt indhold af kostfibre. Det betyder at hvedekliden bidrager med en masse smag i din pasta. Du kan prøve dig frem og komme lidt mere i gang efter gang, hvis du ønsker endnu mere fuldkorn i din hjemmelavede økologiske pasta.
Sådan laver du hjemmelavet pasta med hvedeklid
Kom melet ud på bordet i en bunke. Lav en fordybning i midten og kom hvedeklid og æg heri.
Start med at piske æggene sammen med en gaffel og rør langsomt mere og mere mel med. Når du ikke kan røre med gaflen længere er det tid til at bruge fingrene og ælte dejen sammen. Dejen skal æltes sammen til en fast, men smidig dej. Det kan godt tage lidt tid, men bliv ved med at ælte.
Den færdigæltede dej kommes ned i en pose eller lufttæt beholder og stilles på køl for at hvile i min. 30 min.
Når din pastadej er færdig med at hvile er det tid til at rulle den ud.
Start med at dele din dej i fire klumper, så du ikke arbejder med for stort et stykke ad gangen. Du kan bruge en pastamaskine til at rulle din dej ud, men du kan også bare gribe kagerullen. Det er vigtigt at have en smule mel på dejen, både i pastamaskinen og hvis du ruller ud i hånden.
Når du har rullet dejen ud til den ønskede tykkelse (husk på at den bliver en smule tykkere, når den bliver kogt), folder du den sammen et par gange og skærer strimler i den ønskede tykkelse.
Fold forsigtigt strimlerne ud og saml dem i mindre bunker.
Inden du koger din pasta har den godt af at ligge og tørre en smule. Dette er med til at mindske at pastaen klistrer sammen, når den koges.
Vend gerne lidt rundt i pastabunkerne imens de tørrer for at sikre at de tørrer alle sammen.
Kog pastaen i letsaltet vand til den er al dente.
Bon appetit!
Print opskrift