fbpx
Opskrift

Pasta med hvedeklid

Her får du opskriften på en hjemmelavet pastadej, som er nem at arbejde med, og som kan rulles ud i hånden, hvis du ikke har en pastamaskine.

Vi har tilføjet hvedeklid til pastadejen, som har et højt indhold af kostfibre. Det betyder at hvedekliden bidrager med en masse smag i din pasta. Du kan prøve dig frem og komme lidt mere i gang efter gang, hvis du ønsker endnu mere fuldkorn i din hjemmelavede økologiske pasta.

 

Sådan laver du hjemmelavet pasta med hvedeklid

Kom melet ud på bordet i en bunke. Lav en fordybning i midten og kom hvedeklid og æg heri.

Start med at piske æggene sammen med en gaffel og rør langsomt mere og mere mel med. Når du ikke kan røre med gaflen længere er det tid til at bruge fingrene og ælte dejen sammen. Dejen skal æltes sammen til en fast, men smidig dej. Det kan godt tage lidt tid, men bliv ved med at ælte.

Den færdigæltede dej kommes ned i en pose eller lufttæt beholder og stilles på køl for at hvile i min. 30 min.

Når din pastadej er færdig med at hvile er det tid til at rulle den ud.

Start med at dele din dej i fire klumper, så du ikke arbejder med for stort et stykke ad gangen. Du kan bruge en pastamaskine til at rulle din dej ud, men du kan også bare gribe kagerullen. Det er vigtigt at have en smule mel på dejen, både i pastamaskinen og hvis du ruller ud i hånden.

Når du har rullet dejen ud til den ønskede tykkelse (husk på at den bliver en smule tykkere, når den bliver kogt), folder du den sammen et par gange og skærer strimler i den ønskede tykkelse.

Fold forsigtigt strimlerne ud og saml dem i mindre bunker.

Inden du koger din pasta har den godt af at ligge og tørre en smule. Dette er med til at mindske at pastaen klistrer sammen, når den koges.

Vend gerne lidt rundt i pastabunkerne imens de tørrer for at sikre at de tørrer alle sammen.

Kog pastaen i letsaltet vand til den er al dente.

 

Bon appetit!

Print opskrift

Hvad er hvedeklid

Hvedeklid er det restprodukt vi sigter fra de finere meltyper. Det er skal- og kimdele og har masser af smag, struktur og næring, og giver en masse godt til vores madlavning og bagning

Produkter til opskriften

Økologisk Hvedemel Fint

Økologisk Hvedemel Fint er en unik kombination af god smag og styrke. Hvedemel fint er udviklet til brødbagning og er ideel til kager.

30,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder
Økologisk Type 00 Hvedemel

Type 00 egner sig godt til alt bagværk og sikre et stærkt opbag og en luftig krumme. Samtidig kan Type 00 være en rigtig god sikkerhed, når der bages brød med mange kerner og fuldkorn.

38,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder
Økologisk Hvedeklid

Dansk økologisk hvedeklid er det restprodukt der opstår når vi maler vores sigtede meltyper i møllen. Fordelene ved at bruge hvedeklid i dit køkken er det høje indhold af kostfibre samt tilførelsen af massere af smag.

19,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder

Prøv også disse opskrifter

Bananpandekager med hvedeklid og karamelliserede æbler

Opskriften på Bananpandekager er udviklet af Celine Holst Elkjær, Emilie Ellingesøe, Jakob Strandby & Janni Pilskov – Studerende på Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Aarhus.  Bananpandekager Blend alle ingredienser sammen i en blender til massen er uden klumper og lad pandekagedejen stå på køkkenbordet i 10 minutter og samle sig. Opvarm en pande med olie eller...

Kartoffel Curry med naan

Opskriften på Kartoffel Curry med naan med Karamelrug og Hvedeklid er udviklet af Amanda Bonde Jacobsen, Astrid Gaardsdal og Ninna Eva Alexandersen, studerende på Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Aarhus. Kartoffel Curry med naan brød der er lavet på Karamelrug og Hvedeklid.   Sådan laver du Kartoffel Curry med naan   Naan med Karamelrug og økologisk...

Kartoffelporretærte med soltørrede tomater og ost

Opskriften på Kartoffelporretærte med soltørrede tomater og ost er udviklet af studerende på Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Aarhus.  Tærtedejen Bland rugmel og hvedeklid i en skål og smuldr smørret ind i melblandingen. Saml herefter dejen med ægget og A38 og fordel straks dejen i en tærteform med en diameter på 23 cm. Forbag tærtebunden i en...

Kornets opbygning

Opbygningen af den hele kerne er relevant når du vælger dit mel. Jo flere kim- og skaldele, jo mere smag, struktur og næring får du med i dit bagværk, og jo mere bruger vi hele kernen og minimerer madspild. Læs mere her

Vi dyrker, høster, stenformaler – du bager

Stenkværnet økologisk mel

På en stenkværn koldformales de hele økologiske kerner skånsomt. På den måde kommer alle de gode næringsstoffer og smag med ned i mele. Læs mere om stenformalet økologiske mel direkte fra møllen lige her

Økologisk korn og kerner

Vi dyrker vores marker økologisk, og har gjort det i over 25 år. Det vi tager, giver vi igen, og gør alt hvad vi kan for at opretholde et cirkulært system. Læs mere om det her

Naturlig energi

Gårdens mange tage er fyldt med solceller, der leverer energi til hele gården og til møllen. Læs mere om vores bæredygtige tiltag her