fbpx
Opskrift

Kartoffel Curry med naan

Opskriften på Kartoffel Curry med naan med Karamelrug og Hvedeklid er udviklet af Amanda Bonde Jacobsen, Astrid Gaardsdal og Ninna Eva Alexandersen, studerende på Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Aarhus.

Kartoffel Curry med naan brød der er lavet på Karamelrug og Hvedeklid.

 

Sådan laver du Kartoffel Curry med naan

 

Naan med Karamelrug og økologisk Hvedeklid

I en skål opløs gæren i vandet. Tilsæt de resterende ingredienser og ælt dejen sammen med enten en håndmixer med dejkroge eller på en røremaskine. Saml dejen helt med hænderne. Sæt dejen til hævning i ca. 1 time.

Under hævning laves kartoffel curry’en.

 

Kartoffel Curry

Skræl og skær kartoflerne i små tern (ca. 1 cm). Hak løg, hvidløg, og chili fint, samt riv ingefæren.

Svits alle de tørre krydderier under omrøring i en gryde. Tilsæt herefter olie, løg, hvidløg, chili og ingefær, dette steges til løgene er blanke. Herefter tilsæt kartoflerne og rist det kort sammen med løgblandingen. Vand, hakket tomater, bouillon og salt tilsættes og lad det simre under låg i 20 minutter.

Sæt perlebyg over kog i en gryde for sig selv, efter anvisningen på emballagen.

Hak grønkålen fint og skær peberfrugten i små tern.

Tilsæt de grønne linser til kartoffel curryen og lad det simre videre under låg i yderligere ca. 25 minutter (eller til kartoflerne og linserne er færdigtilberedte).

Mens retten simrer færdigt, færdiggøres naan og hvidløgspersille-smør.

Hvidløgspersille-smør

Bland blødt smør, hakket hvidløg og hakket persille sammen til en krydderurtesmør.

 

Naan – fortsat

Fordel dejen ud i kugler der vejer 50 g pr stk. dette svare ca. til 20 stk.

Rul kuglerne ud med en kagerulle til en passende tykkelse.
Steg brødene et par minutter på hver side, på en varm stegepande med olie.

Smør det stegte naan med hvidløgspersille smørret når de er færdige.

 

Kartoffel Curry – fortsat

Tilsæt peberfrugt og lad det simre yderligere ca. 5 minutter.
Lige inden servering vendes grønkålen i og retten smages til med limesaft, salt og peber.

Servering

Kartoffel curryen serveres sammen med perlebyg og evt. lidt cremefraiche, sammen med lun naan.

Print opskrift

Økologisk Karamelrug

Økologisk Karamelrug er en lys maltmel som er lavet af vores egne maltede og ristede økologiske rugkerner. Når rugkernerne bliver maltet omdannes stivelsen til sukker. Det er derfor rugkernens eget naturlige sukker der gør at vores Karamelrug har en sødme og noter af karamel.

Bananboller med chokolade og Karamelrug

Opskriften på Bananboller med chokolade og Karamelrug er udviklet af Emma Kidmose, Nicoline Bøgh, Simon Grønning og Lærke Fan Møller Abel, studerende på Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Aarhus. En virkelige nem snack bolle, med kun 4 ingredienser. Bananboller med chokolade og Karamelrug er en fantastisk snack til madpakken, familieudflugten og i hverdagen. Chokolade og banan...

Krydret Græskarbrød med Karamelrug

Opskriften på Krydret Græskarbrød med Karamelrug er udviklet af Hannah, Simone, Adrian og Mathias, studerende på Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Aarhus.   Denne her opskrift giver dig et græskarbrød med et tvist. Kombinationen af den økologiske Karamelrug og pumpkin spice krydderiet giver dig et brød med en dejlig krydret og sød smag. Det er perfekt...