fbpx
Opskrift

Krydret Græskarbrød med Karamelrug

Opskriften på Krydret Græskarbrød med Karamelrug er udviklet af Hannah, Simone, Adrian og Mathias, studerende på Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Aarhus.

 

Denne her opskrift giver dig et græskarbrød med et tvist.

Kombinationen af den økologiske Karamelrug og pumpkin spice krydderiet giver dig et brød med en dejlig krydret og sød smag.

Det er perfekt til at nyde til eftermiddagskaffen, smurt med lidt marmelade.

 

Sådan laver du Græskarbrød med Karamelrug

Rens og skær hokkaido græskaret i grove tern. Kog stykkerne i en gryde med lidt vand til de er bløde, ca. 10 minutter.

Bland Hvedemel Fint, Karamelrug, Hvedeklid, pumpkin spice og salt sammen i en skål.

Smelt smør og honning i en gryde

Opløs gæren i mælken.

Purér det kogte græskar til der ikke længere er klumper.

Bland alle ingredienser sammen og ælt dejen i ca. 15 min. Sæt den til at hæve overdækket med en varm, fugtig klud i 1 time.

 

Når dejen er hævet, æltes den en lille smule på et meldrysset bord.

Del den i 4 lige store stykker, og rul hvert stykke i ca. 30 cm lange snore. Flet dejen med alle fire snore, og lad den hæve i 15 min.

 

Tænd ovnen på 180 grader.

Sæt brødet i ovnen og bag det i ca. 35 min. Overfladen skal være gylden, og brødet skal lyde hult, når man banker lidt på dens bund.

Lad det køle af i 15 min, og nyd derefter med smør og/eller marmelade.

Print opskrift

Surdejsbrød med Karamelrug

Et fantastisk surdejsbrød med en masse unik smag. Ved at tilføje både Mariagertoba og vores karakteristiske Karamelrug får du et surdejsbrød som er fyldt med smag. Mariagertobaen i sig selv giver en fantastisk smag af brød og en lidt mørkere krumme. Sammen med vores Karamelrug får den også farve men samtidig en unik tilføjelse i...

Æbletærte med Karamelrug

Opskriften på Æbletærte med Karamelrug er udviklet af Emma Kidmose, Nicoline Bøgh, Simon Grønning og Lærke Fan Møller Abel, studerende på Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Aarhus. En fantastisk æbletærte, med mazarinmasse og en bund der indeholder både Hvedeklid og Karamelrug. Hvedekliden er fyldt med smag, struktur og næring fra den hele hvedekerne. Læs mere om...

Cookies med Karamelrug

Disse lækre og store cookies bliver sprøde udenpå og bløde indeni. De får en helt særlig og fyldig smag, blandt andet fordi vi har tilføjet vores karamelrug, som er en lys maltmel. Vores Karamelrug differentierer sig fra andet maltmel, ved at være på rugkerner, og så er de maltet med rugens egen sukker og giver...