fbpx
Opskrift

Vaniljekranse

Vaniljekranse er en sand juleklassiker og den lille runde småkage er allerbedst når den er sprød og selvfølgelig fuld af smag. Følg opskriften her – så er du godt på vej mod en skøn, klassisk version af en kagefads-favorit.

I opskriften findet du bl.a. gode tip til, hvordan du opnår en smuk form og undgår, at vaniljekransen mister form under bagning. Det kan nemlig godt være en udfordring når du bager med smør.

Husk at tage smør og æg ud af køleskabet. Gerne dagen før, du skal bage.

God fornøjelse.

 

Fremgangsmåde:

Del vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud. Mas dem ud i en teske flormelis. Skær enderne af vaniljestangen, del den i passende stykker og hak den fint i en blender sammen med mandler og vaniljekorn.

Kom mel og smør i en skål og rør det sammen. Tilsæt flormelis, mandler og vaniljekorn. rør dejen sammen til en smuldrene masse. Sammen dejen med et æg.

Kom en lille del af dejen i en sprøjtepose med stjerne-tyl. Jo mindre dej, du har i posen – jo lettere er den at sprøjte ud.

Tænk over, at din dej på nuværende tidspunkt skal have en relativt høj temperatur. Herved bliver den lettere at sprøjte i en flot form.

Sprøjt dejen ud i runde former, af ca. 5-7 cm. Det kan være en ide at tegne cirkler på bagepapiret. Så er det nemmere at lave kransene ens.

Når dejen er sprøjtet på plade, skal den køles ned for at holde formen under bagning. Sæt gerne pladen i fryseren (10 min. er nok). Alternativt i køleskabet i ca. 20 min.

Tag bagepladen med vaniljekranse direkte fra køl og sæt dem i en forvarmet ovn på 200 grader. Bages i 8-12 min. Eller til de har en fin gyldenbrun farve. Afkøl på en rist.

Velbekomme

Print opskrift

Bestil til opskriften

Hvedemel Sigtet – 1 kg

25,95 kr

DKK inkl moms

Tilføj til kurv