Opskrift
Vaniljekranse
Vaniljekranse er en sand juleklassiker og den lille runde småkage er allerbedst når den er sprød og selvfølgelig fuld af smag. Følg opskriften her – så er du godt på vej mod en skøn, klassisk version af en kagefads-favorit.
I opskriften på vaniljekranse finder du bl.a. gode tip til, hvordan du opnår en smuk form og undgår, at vaniljekransen mister sin form under bagning. Det kan nemlig godt være en udfordring når du bager med smør.
Husk at tage smør og æg ud af køleskabet. Gerne dagen før, du skal bage.
..og så er der tips til at jule-pynte vaniljekransene og gøre dem både personlige og festlige, i bunden af opskriften på vaniljekranse.
God fornøjelse.
Sådan bager du vaniljekranse – opskrift
Del vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud. Mas dem ud i en teske flormelis. Skær enderne af vaniljestangen, del den i passende stykker og hak den fint i en blender sammen med mandler og vaniljekorn.
Kom Hvedemel Sigtet og smør i en skål og rør det sammen. Tilsæt flormelis, mandler og vaniljekorn. rør dejen sammen til en smuldrene masse. Så skal du samle dejen med et æg.
Kom en lille del af dejen i en sprøjtepose med stjerne-tyl. TIP: Jo mindre dej, du har i posen – jo lettere er den at sprøjte ud.
Tænk over, at din vaniljekranse-dej på nuværende tidspunkt skal have en relativt høj temperatur. Herved bliver den lettere at sprøjte i en flot form.
Sprøjt dejen ud i runde former, af ca. 5-7 cm. Det kan være en ide at tegne cirkler på bagepapiret. Så er det nemmere at lave kransene ens.
Når dejen er sprøjtet på pladen, skal den køles ned for at holde formen under bagning. Sæt gerne pladen i fryseren (10 min. er nok). Alternativt i køleskabet i ca. 20 min.
Tag bagepladen med vaniljekranse direkte fra køl eller frost og sæt dem i en forvarmet ovn på 200 grader. Bages i 8-12 min. Eller til de har en fin gyldenbrun farve. Afkøl på en rist.
Velbekommen
Print opskrift