Vi åbner dørene og inviterer dig med på rejsen Fra Muld til Mund – Kom en tur på landet til Mejnerts Dagen 2025 søndag d. 18. maj 10-16. Læs mere her

Opskrift

Surdejsstykker

Når din surdej er bageklar kan du bage de lækreste surdejsstykker. Surdejen er optimal til bagning når den ”topper” i niveau, men den kan også bage i tiden før og efter. Lav flydetesten og kontroller om din surdej er bageklar.

Fremgangsmåde:

Alle ovenstående ingredienser, undtagen salt, kommes i en skål. Rør ingredienserne sammen til en ensartet masse. Max 2 min. ved lav hastighed, hvis du bruger røremaskine. Lad blandingen stå i 20 min. (uden salt).

Herefter tilsættes salt og dejen æltes ved medium hastighed i 5-6 min. Efterfulgt af 2 min. ved hurtig hastighed. OBS. Dejen skal nu have en glat/blank og samlet overflade. Vær opmærksom på, at dejens temperatur ikke må overstige 29 grader undervejs. Den skal dog gerne op på 26-28 grader for at arbejde optimalt.

Dejen kommes i en smurt beholder og hviler på køkkenborderet til den er hævet ca. 20% (3-6 timer), hvorefter den sættes på køl i 12 til 24 timer. Optimal temp. 5-8 grader. Det er vigtigt at dejen ikke står for koldt. brug grøntsagsskuffen eller måske en kølig kælder.

Efter endt hævning:

Forvarm ovnen til 250 grader. I ovnen skal der, imens ovnen forvarmes, stå: En alm. bageplade + en dyb bradepande.

Kog ca. 1 L vand og hæld den i bradepanden lige inden du sætter bollerne i ovnen.

Vend dejen ud på et meldrysset bord. Drys mel på dejens top i et jævnt lag. Hak kvadratiske dejstykker af ca. 6×6 cm. Læg forsigtigt stykkerne på et bagepapir.

Træk bagepapiret over på den varme plade og bag bollerne i 8-10 min. Fjern bradepande med vand, skru ovnen ned på 230 grader og bag bollerne yderligere 2-5 min.

Print opskrift

Økologisk, stenkværnet mel til opskriften

Økologisk Ølandshvedemel Fuldkorn

Har en karakteristisk kornfuld smag. Den er høj på protein, hvilket både kan smages og fornemmes på den saftige krumme.

36,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder
Økologisk Hvedemel Sigtet

Økologisk Hvedemel Sigtet giver en aromatisk og kornfyldt smag til dit bagværk, den er sigtet for de største kim- og skaldele, hvilket giver den sigtede hvedemel et lettere opbag.

25,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder
Økologisk Hvedemel Fint

Økologisk Hvedemel Fint er en unik kombination af god smag og styrke. Hvedemel fint er udviklet til brødbagning og er ideel til kager.

30,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder
Økologisk Type 00 Hvedemel

Type 00 egner sig godt til alt bagværk og sikre et stærkt opbag og en luftig krumme. Samtidig kan Type 00 være en rigtig god sikkerhed, når der bages brød med mange kerner og fuldkorn.

38,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder

Flere opskrifter med surdej

Surdejsstykker med Karamelrug

Surdejsstykker med Karamelrug er en klassisk surdejsbolle, men med en helt særlig og karakteristisk smag fra vores Karamelrug. Vores Karamelrug er en lys maltmel, som differentierer sig ved at være lavet på rugkerner. De er skånsomt ristet og maltet, og derfor får denne lyse maltmel en naturlig sødme fra rugens eget stivelse med en fornemmelse...

Surdejsboller med Fuldkorn

Der findes virkelige mange forskellige meltyper og nogle gange kan det være svært at vælge. Den ene gang er det en stærk bageevne man ønsker, andre gange er det måske en helt bestemt smag. Vi vil meget gerne slå et slag for, at vi ikke glemmer den helt klassiske hvedemel. Derfor har vi udviklet en...

Surdejsbrød med rug

Rugmel giver dit surdejsbrød en sødmefyldt afrunding og en smuk farve. Opskriften her indeholder et væld af gode tricks til at lykkes med en luftig krumme på dit surdejsbrød, men ingen regler uden undtagelser. Det er en del af charmen ved surdejsbagning. God fornøjelse med brødbagningen.   Fremgangsmåde: Bland vand, mel og surdej sammen til...

Stenkværnet mel smager af mere

Den skånsomme formaling giver dig mere smag i dit bagværk. Bliv klogere på de mange fordele ved stenformalet mel her

Korn fra vores økologiske marker

Vi dyrker alt vores korn selv, på vores egne økologiske marker på vestsjælland. Det bedste fra høsten udvælges til møllen. Læs mere

Naturlig omtanke

Møllen forsynes med strøm fra solceller på gårdens mange tage. Læs mere

Genanvendelig emballage

Vores folieposer beskytter indholdet, holder på smagen og kan genanvendes. Læs mere