fbpx
Opskrift

Surdejsstykker

Når din surdej er bageklar kan du bage de lækreste surdejsstykker. Surdejen er optimal til bagning når den ”topper” i niveau, men den kan også bage i tiden før og efter. Lav flydetesten og kontroller om din surdej er bageklar.

Fremgangsmåde:

Alle ovenstående ingredienser, undtagen salt, kommes i en skål. Rør ingredienserne sammen til en ensartet masse. Max 2 min. ved lav hastighed, hvis du bruger røremaskine. Lad blandingen stå i 20 min. (uden salt).

Herefter tilsættes salt og dejen æltes ved medium hastighed i 5-6 min. Efterfulgt af 2 min. ved hurtig hastighed. OBS. Dejen skal nu have en glat/blank og samlet overflade. Vær opmærksom på, at dejens temperatur ikke må overstige 29 grader undervejs. Den skal dog gerne op på 26-28 grader for at arbejde optimalt.

Dejen kommes i en smurt beholder og hviler på køkkenborderet til den er hævet ca. 20% (3-6 timer), hvorefter den sættes på køl i 12 til 24 timer. Optimal temp. 5-8 grader. Det er vigtigt at dejen ikke står for koldt. brug grøntsagsskuffen eller måske en kølig kælder.

Efter endt hævning:

Forvarm ovnen til 250 grader. I ovnen skal der, imens ovnen forvarmes, stå: En alm. bageplade + en dyb bradepande.

Kog ca. 1 L vand og hæld den i bradepanden lige inden du sætter bollerne i ovnen.

Vend dejen ud på et meldrysset bord. Drys mel på dejens top i et jævnt lag. Hak kvadratiske dejstykker af ca. 6×6 cm. Læg forsigtigt stykkerne på et bagepapir.

Træk bagepapiret over på den varme plade og bag bollerne i 8-10 min. Fjern bradepande med vand, skru ovnen ned på 230 grader og bag bollerne yderligere 2-5 min.

Print opskrift

Bestil til opskriften

Type 00 Hvedemel – 1 kg

30,00 kr

DKK inkl moms

Tilføj til kurv
Hvedemel Sigtet – 1 kg

25,00 kr

DKK inkl moms

Tilføj til kurv
Ølandshvedemel Fuldkorn – 1 kg

35,00 kr

DKK inkl moms

Tilføj til kurv