Opskrift
Boller med Rugmel Fuldkorn
Her er opskriften på boller med rugmel. De er fyldt med fuldkorn fra rugen, som giver masser af smag, struktur og næring til dit bagværk. Med rugmel i dine lyse deje får du en skøn smag af rug, som mange af os bedst kender fra rugbrød. Men rugmel passer virkelig godt i de lyse deje, og du kan sagtens få en luftig krumme selvom du bager med rugmel.
Denne her opskrift er rigtig godt til hverdagen, og er derfor baseret på gær, så den ‘bare lige’ kan smækkes sammen.
TIP.: Hvis du gerne vil koldhæve din dej til næste dag, kan nøjes med 10 g gær og stille din dej på køl natten over. På den måde har du nemt og hurtigt lavet boller til næste morgen.
Sådan bager du boller med smagen af økologisk rugmel fuldkorn
- Kom vandet i en skål og opløs gæren heri.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt alle ingredienserne godt sammen. Bruger du en røremaskine, skal du røre til dejen slipper skålens sider og er en sammenhængende dej. Ælter du dejen ved håndkraft i en skål, kan du med fordel bruge en dejskraber eller en grydeske til at røre det hele godt sammen til en ensartet masse.
- Stil dejen til hævning og lad den hvile under et klæde i 30-45 min.
- Hæld din dej ud på bordet og hak dejen ud til boller. Når du hakker dejen, fremfor at forme den, håndterer du dejen mere skånsomt og beholder de gode luftbobler inde i bollerne. Drys eventuelt med økologiske kerner, økologisk hørfrø, økologisk hvedeklid eller gryn.
- Bag herefter dine boller i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 18-20 min. til de er gyldne.
God bagning
Print opskrift