fbpx
Opskrift

Boller med Rugmel Fuldkorn

Her er opskriften på boller med rugmel. De er fyldt med fuldkorn fra rugen, som giver masser af smag, struktur og næring til dit bagværk. Med rugmel i dine lyse deje får du en skøn smag af rug, som mange af os bedst kender fra rugbrød. Men rugmel passer virkelig godt i de lyse deje, og du kan sagtens få en luftig krumme selvom du bager med rugmel.

Denne her opskrift er rigtig godt til hverdagen, og er derfor baseret på gær, så den ‘bare lige’ kan smækkes sammen.

TIP.: Hvis du gerne vil koldhæve din dej til næste dag, kan nøjes med 10 g gær og stille din dej på køl natten over. På den måde har du nemt og hurtigt lavet boller til næste morgen.

 

Sådan bager du boller med smagen af økologisk rugmel fuldkorn

  • Kom vandet i en skål og opløs gæren heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt alle ingredienserne godt sammen. Bruger du en røremaskine, skal du røre til dejen slipper skålens sider og er en sammenhængende dej. Ælter du dejen ved håndkraft i en skål, kan du med fordel bruge en dejskraber eller en grydeske til at røre det hele godt sammen til en ensartet masse.
  • Stil dejen til hævning og lad den hvile under et klæde i 30-45 min.
  • Hæld din dej ud på bordet og hak dejen ud til boller. Når du hakker dejen, fremfor at forme den, håndterer du dejen mere skånsomt og beholder de gode luftbobler inde i bollerne. Drys eventuelt med økologiske kerner, økologisk hørfrø, økologisk hvedeklid eller gryn.
  • Bag herefter dine boller i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 18-20 min. til de er gyldne.

 

God bagning

 

Print opskrift

Prøv også disse opskrifter med økologisk rugmel

Brød med Rugmel Fuldkorn

Vil du hellere bage et brød, så finder du opskriften på et godt og nemt hverdagsbrød med Rugmel Fuldkorn her

Rug-snack

Tryl dit hverdagsrugbrød om til den lækreste rug-snack. Fantastisk i madpakken med lidt smør på. Find opskriften her

Surdejsbrød med rug

Rug er fantastisk i dit luftige og sprøde surdejsbrød. I denne her opskrift bruger vi Rugmel Sigtet samt to hvedetyper, som giver et skønt surdejsbrød med smagen af rug

Økologisk Rugmel Fuldkorn

Vi elsker smagen af rug, og rugmel bruger vi oftest i skønne smagfulde rugbrød. Men vi kan bruge smagen af rug til meget mere, og bruge den til at give en skøn smag og farve i de lyse deje. Køb rugmel fuldkorn her

Rugens rejse Fra Muld til Mund

Hos Mejnerts står vi for hele processen, fra kernen bliver lagt i jorden, høstet på marken og stenformalet skånsomt på vores egen mølle. Klar til at du kan bage lækkert rugbrød og boller med rugmel. Det er dét vi kalder Fra Muld til Mund.

Produkter af vores danske økologiske rug

Økologisk Karamelrug

Økologisk Karamelrug er en lys maltmel som er lavet af vores egne maltede og ristede økologiske rugkerner. Den giver en smuk farve og en naturlig sødme med noter af Karamel.

45,00 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder
Økologisk Rugmel fuldkorn

Økologisk rugmel er den hele rugkerne, formalet på stenkværn. Alle kim og skaldele er bevaret, hvilket giver dig et 100% fuldkorns-produkt.

26,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder
Økologisk Rugmel Sigtet

Økologisk Rugmel Sigtet er stenformalet rugmel, hvor de største kim- og skaldele er sigtet fra. Det giver et lettere opbag når du bruger rugmel i dit rugbrød og i de lyse deje.

26,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder
Økologiske Hele Rugkerner

Økologiske hele rugkerner renses og sorteres straks efter høst, hvorefter de ligges på lager. Kernen er ubehandlet og alle proteiner, vitaminer og smagsstoffer bevaret.

20,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder
Økologiske Rugkerner knækkede/valsede

Økologiske rugkerner knækkede/valsede er hele rugkerner der er nænsomt stenformalet på en af vores mindre stenkværne. Nogle af rugkernerne knækker i kværnen, andre bliver valsede, deraf navnet.

26,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder
Økologisk Softkernerugbrød

Økologisk Softkernerugbrød er et kernefyldt mørkt rugbrød med god smag og luftig krumme.

26,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder
Økologisk Basis-rugbrød

Økologisk Basis-rugbrød er en stærk grunddej, som giver dig mulighed for at være kreativ i køkkenet. Lav et blødt rugbrød eller tilføj kerner eller gulerødder, lige som du har lyst til.

26,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder
Økologisk Solsikkerugbrød

Mejnerts økologiske Solsikkerugbrød er en blanding, som giver dig et let og lækkert rugbrød.

26,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder

Økologisk Karamelrug

Vi har sendt vores økologiske rugkerner på malteri, stenformalet dem, og har på den måde fået en helt ny type rugmel. Nemlig Karamelrug der smager af rug, men har en anden naturlig sødme fra maltningen med noter af Karamel. Læs mere og køb den her