fbpx
Opskrift

Citronmåne

Citronmånen er bagt med Hvedemel Sigtet, frisk citronglasur og marcipan. Den er fuld af smag og holder sig både frisk og lækker i dagene efter bagning. Herudover er den yderst velegnet at lægge i fryseren til senere brug.

Fremgangsmåde:

Dejen laves i to dele, som samles før bagning. Sørg for at dine ingredienser har stuetemperatur før du går i gang. Hvis dine æg er kolde, så læg dem gerne i varmt vand. Så bliver de hurtig lune.

Begynd med at tænde ovnen på 175 grader alm. ovn.

Del 1:

Pisk sukker, flormelis, smør og vaniljesukker til en luftig masse. Tilsæt citronsaft og skal og pisk herefter æg og blommer i et ad gangen. Gå ikke i panik, hvis dejen skiller en smule. Den skal blot piskes til den er ensartet igen.

Sigt hvedemelet i og vend dejen nænsomt sammen.

Del 2

Ælt smør, sukker og marcipan sammen til en ensartet masse. Pisk æggene i og fortsæt piskningen til dejen er jævn.

 

Smør en springform (dia. ca. 22 cm). Vend dejene sammen og fordel den i springformen.

Kages bages ved 175 grader i ca. 50 min. Bagetiden kan variere. Kontroller gerne med en strikkepind. Når der ikke hænger dej ved, er kagen færdig.

 

Bagetip:

Vrid et bomuldsviskestykke op i rigeligt vand og læg den omkring formen under bagningen. På den måde undgår du at kagen bager op i en spids og flækket på toppen. Med et fugtigt viskestykke vil dejen bage jævnt over hele fladen. Fjern evt. viskestykket når du er ca. halvvejs i bagetiden.

 

Print opskrift