fbpx
Opskrift

Kartoffelpizza

Dagens menu = Kartoffelpizza. Har du travlt? Find opskriften på pizzadej med gær her.

Surdejsfodring:

Start med at fodre din surdej så den er klar til at bage med. Foder gerne i forholdet 1:1:1 (surdej, mel, vand) 4-6 timer før, du laver dejen.

Dej:

Kom alle ingredienser i en skål. Bland ingredienserne udentagen salt sammen til en homogen dej (den skal ikke være samlet endnu, men alle mel-klumper skal være rørt ud). Dæk dejen til og lad den hvile i 30 minutter.

Efter dejen har hvilet, og melet har fået lov til at absorbere vandet, tilsættes salt og dejen æltes til den er glat og smidig. Det kan du gøre ved høj hastighed på en røremaskine eller i hånden. Kom dejen over i en ren skål og lad den hæve i minimum 2-3 timer, hvor du med fordel kan folde den med jævne mellemrum.

Dejen skal koldhæves i minimum 24 timer og meget gerne 48 timer, hvis muligt.

Ca. 2 timer før bagning:

Dejen tages ud af køl og vejes af til ca. 260 g per pizza. Dejen spændes op, som hvis du skulle shape en brøddej og sættes til hævning ved stuetemperatur i 2 timer, inden den er klar.
Stil gerne dejen i en lufttæt beholder, således der ikke dannes skorpe på dejen.

Imens dejen hæver kan du gøre dit fyld klar:
– Mascarponen røres godt, så den er bliver mere blød og er til at smøre ud på pizzabunden
– Kartoflerne skæres tyndt, gerne på et mandolinjern. Hvorefter de lægges i vand for at trække stivelsen ud. Tør kartoflerne godt inden de kommes på pizzaen
– Den friske mozzarella drænes for væske og rives i små stykker

En time før du skal bage pizzaerne, tændes ovnen med varmluft på højeste temperatur med bagestål/sten/plader i ovnen.

Drys lidt mel på bordet og form forsigtigt pizzaerne inden fyldet kommes på.
Start med at smøre et tyndt lag mascarpone på bunden, hvorefter kartofler og mozzarella kommes på. Slut af med frisk rosmarin og grøn pesto.

Afbagning:

Kartoffelpizzaen skal bages i den øverste del af ovnen ved maximal varme (250 grader varmluft). Derved skaber du “et mindre ovnrum” som hvis det var en stenovn.

Print opskrift