fbpx

Fri fragt på alle ordre over 299,-

Opskrift

Varme hveder

Store Bededag er store Hvededag. Den luftige, lyse hvedebolle med sødelig smag af kardemomme er en fast tradition i mange danske hjem og de smager fantastisk. Opskriften her giver ca. 12 stk.

God fornøjelse!

 

Tag æg og smør ud af køleskabet – gerne en halv til en hel time før du skal bage. På den måde får ægget og smørren lov til at temperere, og det bliver nemmere at holde temperaturen på dejen.

Mælken lunes til ca. 30 grader ved lav-mellem varme (OBS. Hvis du benytter røremaskine behøver du ikke lune mælken – Den dannes nok varme i røreskålen). Når mælken er lun opløses sukker og gær i gryden. Slå et æg ud i mælken og rør det sammen.

Vej Hvedemel Type 00, Hvedemel Sigtet, kardemomme og salt af i en skål og kom det i mælkeblandingen. Rør det godt sammen. Hvis du ælter dejen på en røremaskine, så ælt den på mellem hastighed i 4 minutter ca. Når dejen hænger sammen og er blevet glat, kommes smørret i lidt af gangen. Smørret skal være æltet helt ind i dejen, inden du tilsætter mere smør.

Lad dejen hæve i skålen i 45 min.

 

Når dejen har hævet skal dejen deles i 12 portioner á 80 gram stykket. Form til boller i en bageform (35 x 25 cm.) og stil til hævning i 40 min. Når hvederne er hævet i 40 min, tændes ovnen på 200 g alm. ovn og hveder hæver videre men ovnen opvarmer (hævetid ialt ca. 1 time og 20 min.). Pensel med mælk og bag i 16-18 min. Nyd ristet med smør og i gode venner.

Print opskrift

Bestil til opskriften

Type 00 Hvedemel – 1 kg

30,00 kr

DKK inkl moms

Tilføj til kurv
Hvedemel Sigtet – 1 kg

25,00 kr

DKK inkl moms

Tilføj til kurv