Opskrift
Vandbakkelser
Vandbakkelser er kagen, som du kan ryste ud af ærmet på et øjeblik. I opskriften her har vi lavet dem til de lækreste fastelavnsboller, men vandbakkelserne kan fyldes med alt fra laksemousse til hindbærskum – kun fantasien sætter grænser.
Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 200 grader.
Kom smør og vand i en gryde og bring det i kog.
Afvej mel og sukker og sæt det klar i en skål.
Slå æggene ud i en ny skål (eller glas) og pisk dem sammen med en gaffel.
Find en elpisker (eller den store overarm, et piskeris og forbered dig på en svedig pande). Nu er du klar til at blande elementerne.
Tag gryden af varmen – vent et øjeblik. Tøm skålen med mel og sukker op i gryden (det hele på en gang) og pisk kraftigt med en elpisker. Tilsæt et nip salt – imens der piskes.
Når massen er ensartet piskes æggene i, ca. et ad gangen. Piske kraftigt til dejen samler sig til en glat dej.
Kom dejen i en sprøjtepose (evt. med stjernetyl) og sprøjt ca. 8 stk. på en bageplade med bagepapir. Dejen kan også sættes på pladen med ske.
Sæt pladen i den varme ovn og bag i 25 min. ved 200 grader. Det er vigtigt, at du ikke åbner lågen til ovnen undervejs.
Forslag til fyld:
Flødeskum rørt med hindbærmarmelade og toppet med glasur.
Vaniljecreme rørt med flødeskum og hakket mærk chokolade.
Velbekomme.
Print opskrift