fbpx
Opskrift

Nem bærtærte

Tærten kan bages med alverdens forskellige bær og frugter fra haven.

Om foråret er den perfekt med rabarber, om sommeren med hindbær og om efteråret med brombær. Det er faktisk kun fantasien, som sætter grænser. Den smager også fantastisk med pære eller æbler.

Kan serveres med creme fraiche, flødeskum eller is som tilbehør.

På billedet er tærten bagt med morbær fra en af de gamle haver på Mejnerts Mølle.

 

Fremgangsmåde:

Riv eller hak marcipanen i små stykker og bland det med sukkeret.

Pisk æg i et ad gangen. Se efter, at marcipanen ikke klumper inden du tilsætter mere æg. Pisk massen lys og luftig.

Sigt melet i massen og vend det sammen med en dej-skraber.

Hæld massen i en springform eller i et tærtefad på ca. 25 cm.

Fordel en passende mængde bær/frugt på kagens top. Ca. 200 g – hellere lidt for meget end lidt for lidt! Drys med vaniljesukker.

Sæt kagen i en varm ovn på ca. 175-180 grader og bag i ca. 35-40 min. Eller til kagen har en jævn gylden farve.

 

Obs: Hvis dine bær indeholder meget væske, eller du har brugt bær fra frost (det kan du sagtens), så forlænges bagetiden. Stik gerne en strikkepind i tærten for at kontrollere, om den er færdig.

Print opskrift