fbpx
Opskrift

Kartoffelrøsti med rygeostcreme

Opskriften på Kartoffelrøsti med rygeostcreme er udviklet af Amalie Nielsen og Maria Nørrevang Kudsk, studerende på Ernæring og Sundhedsuddannelsen i Aarhus.

Kartoffelrøsti
Start med at rive din kartoffel og squach groft på et rivejern
Dræn herefter kartoffel og squash for væde. Dette gøres nemmest i et klæde, hvor det vrides.
Tilføj herefter de resterende ingredienser og bland det hele godt sammen.

Find en pande frem og tilføj smør/olie, steg kartoffel røstien i den ønskede størrelse (minimum 2cm høj). Steg ved relativ høj varme på begge sider, indtil de danner en sprød og gylden stegeskorpe
Tag kartoffel røstien af panden og lad den afkøle kort.

Rygeostcreme
Rør cremefraiche, rygeost, citronsaft og sukker godt sammen i en skål og smag cremen til med salt og peber.

Kom rygeostcremen på de lune kartoffelrøsti sammen med røget laks, finthakket løg og dild.

Velbekomme!

Serveringstip
Server gerne din kartoffelrøsti med rygecreme på en bund af sprød grøn salat.

Print opskrift