Opskrift
Bagekartofler med fyld
Vask kartoflerne med en børste og skær dem midt over – på den korte led.
Beklæd en bageplade med bagepapir. Smør bagekartoflernes skindfrie/åbne side med fedtstof og læg dem med denne side nedad. Bages 60 min. ved 200 grader varmluft.
Steg bacontern let gyldne og sprøde. Tilføj løget i tern inden dit bacon er helt færdigt og lad det stege blødt.
Undlad gerne at hælde det overskydende fedt fra panden. Det skal med ned i kartoffelmosen – hvis det passer til dig temperament.
Når kartoflen er færdigbagt (blød i midten) skrabes kartoflens kød ud i en skål. Tilsæt cremefraiche, smør og pisk til mos. Rør efterfølgende bacon og løg mosen og smag til med salt og peber.
Fyld nu mosen tilbage i den tomme kartoffelskrald (brug evt. en sprøjtepose), tilføj en smule revet ost og bag igen kartoflerne i 10-15 min. ved 200 grader.
Bagekartofler med fyld kan fx serveres som tilbehør til en grøn salat.
Velbekomme.
Print opskrift