fbpx
Opskrift

Madbrød med Rugmel Fuldkorn

Her er opskriften på et nemt madbrød, som du kan sætte direkte på spisebordet og lade dine gæster selv brække i stykker.

Brødet kan laves med lige den slags toppings du har lyst til. Kerner giver knas og et godt bid, men derudover kan du også bruge gryn eller fintsnittede urter som f.eks. oregano.

 

Sådan laver du et lækkert madbrød fyldt med fuldkorn

  • Kom vandet i en skål og opløs gæren heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt det hele godt sammen.
    • Bruger du en røremaskine, skal du røre til dejen slipper skålens sider og er en sammenhængende dej. Ælter du dejen ved håndkraft i en skål, kan du med fordel bruge en dejskraber eller en grydeske til at røre det hele godt sammen til en ensartet masse.
  • Stil dejen til hævning og lad den hvile under et klæde i 30-45 min.
  • Hæld din dej ud på et meldrysset bordet og del dejen i 12 lige store dele.
  • Stram dejklumperne op, enten i hånden eller med din dejspartel.
  • Pensel dem med vand og drys dem med forskellig topping. Det kan f.eks. være hvedeklid, hørfrø eller vores 5-kerneblanding.
  • Placer dejklumperne tæt sammen på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag dit madbrød i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 25-30 min. til det er gylden.

 

God bagning

 

Print opskrift
Sådan laver du dit madbrød med rugmel fuldkorn

Prøv også disse opskrifter

Brød med Rugmel Fuldkorn

Hverdagsbrød der er nemt at lave med den gode smag af rug. Find opskriften her

Surdejsboller med Hvedemel Fuldkorn

Surdejsboller med 100% dansk økologisk hvedemel. Find opskriften her

Madbrød med fuldkorn

Madbrød med fuldkorn og et twist af tomat. Find opskriften her

Brug den danske rug i dit rugbrød og i de lyse deje, det giver en skøn smag af rug.

Dansk Økologisk Rug

Økologisk Rugmel fuldkorn

Økologisk rugmel er den hele rugkerne, formalet på stenkværn. Alle kim og skaldele er bevaret, hvilket giver dig et 100% fuldkorns-produkt.

26,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder
Økologisk Rugmel Sigtet

Økologisk Rugmel Sigtet er stenformalet rugmel, hvor de største kim- og skaldele er sigtet fra. Det giver et lettere opbag når du bruger rugmel i dit rugbrød og i de lyse deje.

26,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder
Økologiske Rugkerner knækkede/valsede

Økologiske rugkerner knækkede/valsede er hele rugkerner der er nænsomt stenformalet på en af vores mindre stenkværne. Nogle af rugkernerne knækker i kværnen, andre bliver valsede, deraf navnet.

26,95 kr

DKK inkl moms

Vælg muligheder

økologisk Karamelrug

Karamelrug er lavet af vores danske økologiske rugkerner, som er blevet maltet skånsomt og stenformalet til mel. Det er en fantastisk smagsgiver til når du bager, fordi der er en naturlig sødme med noter af karamel sammen med en skøn afrundet smag af rug.

Skånsomt stenformalet

Alt vores mel er koldformalet på stenkværn. Det er en gammel metode, som vi har opgraderet til et moderne setup. Den skånsomme formaling beholder den gode smag i melet, struktur og næring kornet har fra naturens side. Læs mere her

Økologisk dyrket

Vi dyrker et 100% økologisk landbrug på vores egne marker på vestsjælland. Alt vores mel er fra vores egne korn og kerner. Læs mere om vores økologiske landbrug her

Naturlig energi

Gårdens mange tage er fyldt med solceller der leverer energi til møllen. Læs mere om hvordan vi producerer med en cirkulær process her