Opskrift
Madbrød med Rugmel Fuldkorn
Her er opskriften på et nemt madbrød, som du kan sætte direkte på spisebordet og lade dine gæster selv brække i stykker.
Brødet kan laves med lige den slags toppings du har lyst til. Kerner giver knas og et godt bid, men derudover kan du også bruge gryn eller fintsnittede urter som f.eks. oregano.
Sådan laver du et lækkert madbrød fyldt med fuldkorn
- Kom vandet i en skål og opløs gæren heri.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt det hele godt sammen.
- Bruger du en røremaskine, skal du røre til dejen slipper skålens sider og er en sammenhængende dej. Ælter du dejen ved håndkraft i en skål, kan du med fordel bruge en dejskraber eller en grydeske til at røre det hele godt sammen til en ensartet masse.
- Stil dejen til hævning og lad den hvile under et klæde i 30-45 min.
- Hæld din dej ud på et meldrysset bordet og del dejen i 12 lige store dele.
- Stram dejklumperne op, enten i hånden eller med din dejspartel.
- Pensel dem med vand og drys dem med forskellig topping. Det kan f.eks. være hvedeklid, hørfrø eller vores 5-kerneblanding.
- Placer dejklumperne tæt sammen på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag dit madbrød i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 25-30 min. til det er gylden.
God bagning
Print opskrift