fbpx
Opskrift

Gulerodsbrud

De lækreste, bløde brud. Lav dem som i opskriften her – med solsikkefrø og gulerod – eller prøv at tilsætte mørk chokolade og tranebær. Gulerødderne kan også erstattes med revet squash.

God fornøjelse.

 

Fremgangsmåde:

Kom alle dej-ingredienserne i en skål. Ælt i intervaller (ca. 3 min. æltning 5 min. hvile) til dejen er elastisk og blank i overfladen. Det tager ca. 30 min.

Tip: Hold øje med dejens temperatur (mål med et alm. termometer). Din dej må ikke blive mere end 29 grader varm. Så er der risiko for, at den overkøres. Din dej arbejder bedst mellem 26 og 28 grader. Oplever du, at din dej nærmer sig max-temperatur, så giv den gerne en pause på ca. 10 min. Genoptag herefter æltningen.

Dejen er færdigæltet når den slipper skålens kanter.

 

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse (30-60 min.).

 

Vend herefter dejen ud på et mel-drysset bord. Fordel solsikkefrø og revet gulerod på dejens top og slå æggene ud på toppen.

Hak og vend det hele sammen med en dejspartel eller en bredbladet kniv til dejklumper, æg og fyld er jævnt fordelt. Det skal ikke være en sammenhængende dejmasse.

Læg portioner i passende  størrelse (6-8 stk. ialt) på en bageplade beklædt med bagepapir og lad bruddene hæve lunt i  ca. 60-90 min.

Bages ved 220 grader (varmluft) i 12-15 min.

Print opskrift

Bestil til opskriften

Hvede Signaturbrød – 500 g

26,00 kr

DKK inkl moms

Tilføj til kurv
Type 00 Hvedemel – 1 kg

30,00 kr

DKK inkl moms

Tilføj til kurv
Hvedemel Sigtet – 1 kg

25,00 kr

DKK inkl moms

Tilføj til kurv