Opskrift
Madbrød med Fuldkorn – Nemt
Her får du opskriften på et smagfuldt og nemt madbrød med fuldkorn og et lille twist. Vi har kommet tomatpure i brødet. Ud over at give det en rød farvenuance, er det også med til at tilføre en sødme til brødet.
Brødet kan med fordel laves med kun 10 g gær og koldhæve natten over, så du kun behøver at tilføje olie, salt og krydderier den dag du skal bage det.
Sådan laver du madbrød med fuldkorn
Kom vandet i en skål og opløs gæren heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser. Det hele æltes godt sammen i en røremaskine. Du skal røre dejen, til den slipper skålens sider og er en sammenhængende glat og smidig dej.
Hæld dejen i et ildfast fad beklædt med et stykke bagepapir. Tryk forsigtigt dejen ud i hele fadet. Det kan være en fordel at have lidt vand på fingrene, så dine fingre ikke klister fast til dejen. Stil dejen til hævning under et klæde i 30-45 min.
Hæld en lille smule olie ud over dejen og drys med flagesalt og friske urter. Tryk forsigtigt olie, salt og urter ned i dejen med fingerspidserne. Lad dejen efterhæve i ca. 20-30 min.
Bag brødet ved 180 grader varmluft. Hvis muligt gerne med en smule damp i starten af bagetiden.
Brødet bages i ca. 25-30 min. til det er gyldent og gennembagt.
Print opskrift