fbpx
Opskrift

Flettede Luciaboller med Appelsinremonce

Lussekat, også kendt som Luciabrød, er et svensk bagværk, der er knyttet til traditionen omkring Luciadag den 13. december. Men vi er efterhånden også ved at have adopteret traditionen i herhjemme i Danmark.

Luciabollerne er her blevet forkælet med god dansk stenkværnet mel og en super lækker appelsinremonce, som giver den skønneste smag sammen med safranen.

Vi håber i vil bage den her i juletiden med jeres familier som den dejlig advents-aktivitet

God Jul fra Familien Mejnertsen

 

Fremgangsmåde

Kom mælk i en skål og rør gær ud i mælken.

Smelt smør ved lav varme, og kom det smeltede smør, knust *safran, æg og sukker i mælken og rør det godt sammen.

Rør 475 g hvedemel og salt i, og rør dejen godt sammen. Drys de sidste 25 g hvedemel ud på køkkenbordet og ælt dejen færdigt på køkkenbordet. Den må gerne være lidt klistret. Tilsæt ikke ekstra mel, for så bliver bollerne tørre og dejen vil sætte sig fint mens den hæver.

Kom dejen i en ren skål med et klæde over og lad den hæve i halvanden time på køkkenbordet.

Imens laves remoncen. Kom marcipan, smør og sukker op i en skål og pisk det sammen med en elpisker indtil der ikke er flere marcipan klumper. Riv skallen af to appelsiner, og kom skallen op i remoncen, sæt til side.

Når dejen er færdighævet rulles den ud til et rektangel. Smør et jævnt lag remonce ud over dejen, og fold den sammen. Med en skarp kniv deles dejen i to på langs og skær strimler i cm 6 cm i bredden. Skær tre strimler i dejstykkerne og flet dem. Herefter rulles de op og ligges til hævning i en muffinform. Lad dejen efterhæve i 30 minutter på bagepladen.

Pensel med sammenpisket æg. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 16-18 minutter. Lad dem køle lidt af på en rist inden servering.

Tip
*Har man ikke safran, så prøv kombinationen gurkemeje og kardemomme

Print opskrift